Clase postliceale la Colegiul „Ana Aslan” din Timișoara

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat, pentru anul şcolar 2020-2012, suplimentarea Planului de școlarizare al județului Timiș cu două clase postliceale, curs de zi, la Colegiul Naţional „Ana Aslan” din Timișoara.

 

Ministerul Educaţiei a răspuns astfel unor demersuri ale Inspectoratului Școlar Județean Timiș și Prefecturii Timiş. În luna iunie, conducerile celor două instituţii au solicitat Ministerului Educaţiei înființarea a două clase, cu 56 de locuri, la nivel postliceal – forma de zi cu domeniul de pregătire sănătate și asistență pedagogică, la Colegiul Național „Ana Aslan” din Timișoara.

În sprijinul solicitării, transmit reprezentanţii Prefecturii, a fost menționat faptul că în liceele din Timiș nu au mai existat clase de nivel postliceal cu finanțare de la bugetul statului începând cu anul școlar 2015-2016, iar în contextul actual, când sistemul sanitar se confruntă cu un deficit de cadre medicale, este necesară înființarea acestor clase. Totodată, s-a precizat faptul că având în vedere numărul mare de unități spitalicești din județul Timiș, de furnizori de servicii medicale clinice și paraclinice, precum și de cabinete de medicina familiei se impune existența și a învățământului postliceal pentru pregătirea personalului medical mediu.

 

Print Friendly, PDF & Email