Clara Thomine face rezidenţă artistică la Timişoara

Clara Thomine Foto ScolalorCâştigătoare a premiului Institutului Francez Timișoara la Bienala de Artă Contemporană de la Mulhouse, în 2015, Clara Thomine, este invitată să realizeze cea de-a patra ediție de rezidenţă artistică organizată de Institutul Francez Timișoara.

 

Ca proiect al rezidenţei, Clara Thomine, a cărei muncă se axează în special pe video, a ales să creeze un film care îmbină sunetul, imaginea şi cuvântul, o reflecție asupra oraşului, anunţă reprezentanţii Institutului Cultural Francez Timişoara.

Proiecţia, care va avea loc joi, 26 mai, de ora 19, la Institutul Francez Timişoara, pe b-dul C. D. Loga nr. 46, va fi urmată de discuţii cu publicul.

Clara Thomine inventează sau creează situații «aproape normale». Dar nu chiar. Face acest lucru în filme, performance-uri, sau prin producții plastice. Reporter de false pretexte, ea introduce în realitate o parte de ficţiune. Toată munca sa constă apoi în ştergerea urmelor lăsate de această efracţie, acoperirea urmelor, şi chiar negarea plină de candoare a tuturor contradicţiilor care ar putea apărea”, transmit reprezentanţii Institutului Francez Timişoara.

Proiecţia va avea loc în cadrul evenimentului Rezidenţă de artist. O cronică imprevizibilă, desfăşurat în perioada 5 – 29 mai.

Născută în 1990 la Nancy (Franţa), Clara Thomine locuieşte şi lucrează la Bruxelles. A studiat la Ecole nationale supérieure d’art, din Nancy, după care şi-a continuat studiile la ERG (Bruxelles), specializarea video, instalaţie şi performance. Acolo a început seria de filme scurte în care joacă ea însăşi şi în care încarnează un personaj pe care îl confruntă cu diferite situaţii.

Print Friendly, PDF & Email