Clădirea Facultăţii de Chimie a Universităţii de Vest Timişoara, reabilitată din fonduri europene

Facultatea de Chimie, Biologie şi Geografie a Universităţii de Vest din Timişoara va fi reabilitată cu fonduri europene, în valoare de aproape opt milioane de euro. UVT şi ADR Vest au semnat azi cel de-al doilea contract de finanţare.

 

La sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest a avut loc, azi, semnarea celui de-al doilea contract de finanțare din seria celor trei ce vor fi derulate de Universitatea de Vest din Timișoara prin Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Aceste proiecte strategice de infrastructură totalizează finanțări în valoare de 7,94 milioane euro de la UE, adică, peste 36 de milioane de lei. Contractul a fost semnat de Marilen Pirtea, rectorul UVT, și Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, şi are ca termen de finalizare anul 2022.

După ce primul dintre contracte a fost semnat în 19 februarie, având ca obiect extinderea Facultății de Arte și Design și a Facultății de Muzică și Teatru ale UVT, astăzi a fost semnat contractul pentru reabilitarea acoperișului și fațadelor Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, proiect în valoare totală de peste 6,7 milioane de lei, din care 6,3 milioane de lei, finanțare nerambursabilă.

Imobilul care face obiectul proiectului este amplasat în zona centrală a Timişoarei, pe strada Pestalozzi nr. 16, pe un teren cu o suprafaţă de 5.745 mp. Construcţia a fost realizată de Josef Kremer senior, în 1901, după proiectul arhitectului vienez Ernest Gotthilf, având inițial utilitatea de orfelinat. Clădirea este încadrată ca monument istoric.

Print Friendly, PDF & Email