Deşi surse din A.D.P. spun că ar valora 1,5 milioane de euro

Clădirea A.D.P., vândută P.S.D. cu 100.000 de euro?

Clădirea de pe splaiul Tudor Vladimirescu numărul 26, care a fost “revendicată” de Primăria Timişoara, deşi se afla de ani de zile în proprietatea Administrării Domeniului Public, şi atribuită ca sediu Partidului Social Democrat, este vândută acum de către Primărie. Cumpărătorul este, evident, P.S.D., iar surse din A.D.P. spun că imobilul ar valora de 15 ori mai mult decât valoarea anunţată de vânzare.

Un final previzibil

Cladire splaiul Tudor Vladimirescu 26TIMPOLIS a prezentat în mai multe articole situaţia legată de imo­bilul de pe splaiul Tudor Vladimirescu numărul 26, clădire aflată de ani de zile în proprietatea A.D.P., care a chel­tuit sume consistente pentru renova­rea şi întreţinerea acesteia. Deşi nu s-a pus vreodată problema în toţi aceşti ani ca Primăria să ia clădirea de la A.D.P., Municipalitatea timişoreană a decis brusc, la sfârşitul anului trecut, să soli­cite transferul imobilului în patrimoniul municipiului Timişoara, menţionând că are nevoie de el cât mai repede. Apoi, clădirea a fost atribuită de către Municipalitate P.S.D., pe post de sediu. Acum, Primăria şi-a anunţat intenţia de a vinde clădirea aceluiaşi partid.

Astfel, la viitoarea şedinţă de plen, consilierii locali vor avea de votat un proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării imobilului situat în Timişoara, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26, către P.S.D. Timiş. Şi cum majoritatea este bine definită în C.L.T., se poate estima că proiectul va fi aprobat fără prea multe emoţii. Hotărârea are un singur articol: “Se aprobă vânzarea imobilului construcţie din Timişoara, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26 înscris în Cartea Funciară nr. 421817, Timişoara, nr. top 421817-C1, închiriat prin contractul de închiriere nr. 1567/01.02.2003 pentru sediu de partid către Partidul Social Democrat – filiala Timiş, la valoarea de 441.176,71 lei fără T.V.A., determinată conform raportului de evaluare, raport care face parte inte­grantă din prezenta hotărâre”.

Evident, raportul nu este postat pe site. În raportul aferent hotărârii de Consiliu Local se menţionează că P.S.D. Timiş a solicitat analizarea posibilităţii vânzării spaţiului închiriat, printr-o cerere înregistrată la Primăria Timişoara, în 4 septembrie. Totodată, se specifică faptul că vânzarea se va face la preţul de evaluare, “conform Legii privind vânzarea spaţiilor aflate în proprietatea privată a statului, a unităţilor administrativ-teritoriale sau a regiilor autonome, destinate sediilor partidelor politice”.

“Clădirea valorează 1,5 milioane de euro”

DCF 1.0Surse din A.D.P., care au dorit să-şi păstreze anonimatul, ne-au declarat că la respectiva clădire Administraţia Domeniului Public a făcut renovări şi îmbunătăţiri care se apropie ca valoare de preţul cu care este scos acum la vânzare imobilul: “Să nu uităm că este vorba despre 1.200 de metri pătraţi. Dacă ai scoate la vânzare o clădire de acest gen printr-o agenţie imobiliară, cred că preţul cerut şi obţinut ar fi de cel puţin 1,5 milioane de euro”.

La rândul său, fostul director al A.D.P., Liviu Barbu, declară că acesta era un final previzibil: “Se putea anticipa încă din momentul atribuirii clădirii ca sediu că va fi apoi vândută P.S.D.”.

Clădirea a fost preluată de către A.D.P. fără acoperiş, cu un singur nivel, fiind plină de boschetari. A fost reabilitată, s-a rezolvat problema igra­siei, s-au făcut tratamente chimi­ce, a fost etajată şi mansardată. “Voiam să înfiinţăm acolo un centru de dezvolta­re pentru proiecte europene, de care Timişoara chiar are nevoie. Primăria s-a chinuit ani de zile, cu fonduri pro­prii, să transforme o ruină într-o clă­dire modernă şi spaţioasă. Cu ce scop, ne putem întreba acum?”, ne declara fosta conducere a A.D.P.

Print Friendly, PDF & Email