CJ Timiş intenţionează să înfiinţeze o structură pentru ocrotirea animalelor fără stăpân

În contextul numărului ridicat de animale fără stăpân din Timiş, Consiliul Județean propune, ca potențială soluție, înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară.

 

O delegație de consilieri județeni – din care fac parte Sorina Alexandra Ciurlea, Alexandru Adrian Iovescu, Marian Laurențiu Vasile şi Cornelia Elena Micicoi – împreună cu vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, au vizitat unul dintre cele ţase adăposturi ale Serviciului județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân din Deva. Directorul asociației a prezentat felul în care a reformat modul de lucru și a coordonat investițiile realizate, astfel încât să fie respectată legislația privind ridicarea și gestionarea eficientă a animalelor fără stăpân.

„Există premise bune pentru implementarea unei soluții similare la nivelul județului Timiș, însă necesită un efort comun din partea tuturor instituțiilor care au competențe pe speța animalelor fără stăpân și implicarea unanimă a consiliilor locale ale UAT-urilor timișene”, transmite CJ Timiş.

Dezbaterile în cadrul grupului de lucru vor continua pentru ca, într-un timp cât mai scurt, să fie identificată cea mai bună variantă de constituire și funcționare a unui Serviciu județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân sau a unei structuri care să poată organiza campanii de informare și de sterilizare, dar mai ales care să gestioneze integral și eficient situația existentă, mai transmit reprezentanţii CJ Timiş.

Print Friendly, PDF & Email