CJ Timiș alocă bani pentru cămine de bătrâni, echipamente și tablete pentru elevi, în contextul pandemiei

Consiliul Județean Timiș a votat o rectificare bugetară prin care direcționează fonduri către combaterea epidemiei generată de noul coronavirus, dar și pentru elevii din școlile special și pentru muzeele din subordine.

 

Potrivit rectificării bugetare de azi, anunță Consiliul Județean Timiș, 200.000 lei din Fondul de rezervă al județului sunt alocate Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, pentru achiziții de materiale și echipamente de protecție necesare combaterii epidemiei. De asemenea, bugetele Bibliotecii Județene și ale celor trei muzee din subordinea CJ Timiș au fost și ele suplimentate, cu un total de 55.000 lei, pentru achiziționarea de materiale de protecție.

Școlile speciale, administrate de către CJ Timiș, primesc noi finanțări, pentru a asigura elevilor toate condițiile desfășurării procesului educațional în sistem online, dar și pentru a se pregăti pentru revenirea acestora în sălile de curs. Astfel, Școala „P.P. Neveanu” primește 125.000 de lei pentru tablete destinate elevilor și 20.000 de lei pentru achiziționarea de măști, scannere de temperatură, lămpi UV și mănuși. Liceului Teoretic Special „Iris” i se alocă 21.000 de lei pentru achiziționarea de tablete pentru elevi, iar Școlii „Constantin Păunescu”, din Recaș, 120.000 de lei pentru activitatea de învățare online și 20.000 de lei pentru materiale de curățenie, decontaminare și lămpi UV. Școala „Alexandru Roșca”, din Lugoj, primește 50.000 de lei pentru achiziționarea de tablete, iar Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” beneficiază de 100.000 de lei pentru dezinfectanți, laptopuri și tablete necesare învățământului online. De asemenea, Școlii Gimnaziale Speciale Buziaș i-a fost alocată suma de 50.000 de lei pentru achiziționarea de dispozitive pentru desfășurarea lecțiilor online.

„Nu am cheltuit bani în plus față de cei prevăzuți pentru școli, ci am reușit să mutăm fonduri de la alte capitole, astfel încât să sprijinim elevii care nu dispun de tablete sau laptopuri pentru învățământul online. Alocările au fost făcute în urma solicitărilor școlilor, cele care știu cel mai bine situația elevilor. De asemenea, am ajutat unitățile de învățământ cu bani pentru măști și dezinfectanți, pentru când copiii vor reveni în bănci”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Prin intermediul rectificării de astăzi a fost suplimentat și bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului cu suma de 237.000 de lei, din care 220.000 de lei vor fi destinați pentru hrana angajaților care se află în izolare în centre și 17.000 de lei pentru închirierea a șapte containere echipate necesare izolării personalului la locul de muncă. În plus, căminele pentru persoane vârstnice din Jimbolia și Comloșu Mare vor fi finanțate cu suma de 1.150.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email