CJ Timiş a pierdut, în primă instanţă, procesul intentat pentru eliberarea din funcţie a fostului vicepreşedinte liberal

Marian VasileFostul vicepreşedinte PNL al Consiliului Judeţean Timiş a câştigat în primă instanţă procesul împotriva acestei instituţii, pentru eliberarea sa din funcţie, în vara anului trecut.

 

Fostul vicepreşedinte PNL al Consiliului Judeţean Timiş, Marian Vasile, lider al grupului de consilieri PNL Timiş, a obţinut un prim câştig de cauză la Tribunalul Timiş, în 21 ianuarie. „Sigur, există cale de atac, nefiind o decizie definitivă, dar am speranţa că acea normalitate la care sper să ajungem în toate instituţiile statului, nu doar în justiţie, să se întâmple cât mai repede”, spune, într-un comunicat trimis redacţiei, Marian Vasile.

În iunie 2014, Marian Vasile a fost eliberate din funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş, decizie pe care acesta a apreciat-o ca încălcând regulile şi legea: „A fost un abuz pe care eu, din principiu, nu-l pot accepta”

La începutul lunii iunie a anului trecut, PSD Timiş a convocat două şedinţe de plen, una la Consiliul Judeţean Timiş şi cealaltă Consiliul Local Timişoara, pentru a schimba majorităţile şi pentru a  înlocui doi liberali din funcţiile de vicepreşedinte al CJ Timiş şi de viceprimar al Municipalităţii timişorene. Planul a reuşit doar pe jumătate.

Din păcate, ce se întâmplă în ultima perioadă pe scena politică din Timiş nu este normalitatea pentru care ne-am angajat, ca oameni politici, în faţa alegătorilor. În fiecare zi, ni se dau exemple despre cum NU ar trebui să arate normalitatea pe care unii politicieni o promoveaza. Adevărul trist este că astăzi nu putem să cerem normalitate, pentru că încă nu trăim în normalitate, dar asta nu înseamnă că trebuie sa ne oprim în a lupta pentru a o obţine”, mai spune Marian Vasile.

Dan Diaconu viceprimar 2Viceprimarul liberal Dan Diaconu urma să fie schimbat cu consilierul PNŢCD Bogdan Herzog. După o şedinţă cu multe huiduieli la adresa PNL şi PDL, cu multe acuze dure aruncate din toate părţile, Dan Diaconu a rămas, totuşi, în funcţie, doar 13 consilieri din 27 votând schimbarea sa. Din cei 14 consilieri prezenţi în sală, unul a trădat, însă, înţelegerea, dând peste cap planul de a-l înlătura pe Dan Diaconu din funcţie. Ceilalţi 13 – consilierii PNL, ai PDL, ţărănistul Adrian Orza şi Petrică Folică, de la PPDD, au părăsit şedinţa, înainte de vot.

Dacă la Consiliul Local, PSD nu şi-a putut duce planul la bun sfârşit, la CJ Timiş, liberalul Marian Vasile a fost schimbat din funcţia de vicepreşedinte. În locul lui a fost votat Florian Zanfir, membru al PPDD. Şedinţa extraordinară a CJ Timiş s-a terminat şi mai repede decât cea de la CL Timişoara, şi fără huiduieli. Dar în această situaţie, consilierii Opoziţiei au boicotat şedinţa. Dacă la începutul şedinţei, în sală au fost prezenţi toţi cei 36 de consilieri judeţeni, consilierii liberali şi democrat-liberali au plecat din sală, considerând şedinţa nestatutară. În urma votului de vineri, la CJ Timiş s-a format o nouă majoritate formată din PSD, PC, UNPR şi PPDD, care au, în total, 20 de mandate.

Print Friendly, PDF & Email