Circulație rutieră închisă parţial pe bulevardul Sudului

Circulația auto pe bulevardul Sudului, pe tronsonul cuprins între bulevardul Liviu Rebreanu și strada Oglinzilor, va fi închisă până în decembrie.

 

Primăria Timişoara anunţă că începând de azi până în data de 20 decembrie circulația auto pe tronsonul amintit de pe bulevardul Sudului va fi închisă dar numai în intervalul orar 9-17. Măsura închiderii circulaţiei este necesară întrucât în zonă se fac lucrări de excavație la rețeaua de canalizare și alimentare cu apă, lucrări de demolare a trotuarelor existente şi execuție şoselei și a locurilor de parcare.

Ca urmare a acestor lucrări de modernizare de pe bulevardul Sudului, în perioada amintită mijloacele de transport de pe linia Expres 2 şi de pe linia 16 vor circula deviat, anunţă Societatea de Transport Public Timişoara.

Linia 16 va urma traseul normal de la capătul de linie, strada Traian Grozăvescu (Poşta Mare), până la Spitalul Judeţean, iar la intersecţia bulevardului  Dr. Iosif Bulbuca cu bulevardul Sudului va întoarce la semafoare şi va folosi drept staţie de capăt staţia înfiinţată temporar „Bulevardul Sudului”,  pe  bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, vizavi de Hotel Lido. Returul va fi pe traseul normal. Vor fi suspendate staţiile de pe bulevardul Sudului.

Linia Expres 2 va urma atât pe tur, cât şi pe retur traseul normal de la capătul de linie, strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel până la Spitalul Judeţean, continuând pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, în paralel cu linia de tramvai, până la Piaţa Gh. Domăşneanu (AEM). Apoi, va intra pe traseul normal până la capătul de linie, la staţia Continental.

Pe traseul deviat, se vor folosi următoarele staţii: „Bulevardul Sudului”, în faţă la Hotel Lido, pe sensul de deplasare spre AEM, staţia „AEM”,  în faţă la supermarketul Lidl, la intrare pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, după sensul giratoriu, staţia „Bulevardul Sudului”, pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, vizavi de Hotel Lido, sensul spre Spitalul Judeţean. Vor fi suspendate staţiile de pe bulevardul Sudului şi de pe strada Venus.

Modernizarea și extinderea bulevardului Sudului va cuprinde lărgirea carosabilului, amenajarea trotuarelor, pistelor pentru biciclete, parcărilor și spațiilor verzi, transmit reprezentanţii Municipalităţii. Primele lucrări sunt cele de modernizare a rețelelor edilitare: alimentare cu apă, conducte de canalizare, rețea de contact pentru troleibuze, canalizație subterană pentru rețele de telecomunicații, iluminat public. Valoarea contractului este de puţin peste nouă milioane de lei, fără tva. Executant este SC Porr Construct SRL, durata execuției fiind de zece luni.

 

Print Friendly, PDF & Email