Circulaţia pe 4 benzi, reluată pe bulevardul Cetății

Circulaţia pe 4 benzi este reluată de azi pe bulevardul Cetății, de la intersecția cu Calea Torontalului până la cea cu Calea Bogdăneștilor. Momentan, circulația se desfășoară în condiții de șantier, până la turnarea ultimul strat asfaltic, transmite Municipalitatea.

 

Primăria Municipiului Timișoara derulează un amplu proiect de investiții pe b-dul Cetății, cu o valoare totală de peste 80 de milioane de lei, TVA inclus. Zona proiectată cuprinde traseul care se desfăşoară pe Bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de întoarcere.

Prin acest proiect se modernizează întregul ansamblu rutier şi liniile de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe b-dul Cetății. Este prevăzută amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi. Astfel, se vor reduce substanţial emisiile de poluanţi în atmosferă, praful, nivelul de zgomot şi implicit va crește confortul. Calitatea vieții și siguranţei circulaţiei, pentru locuitorii de pe Cetății, dar și pentru cei care tranzitează zona.

 

Print Friendly, PDF & Email