Circulaţia cu tonaj depăşit pe drumurile județene, în atenţia Poliţiei şi a CJ Timiş

Sursă foto: CNAIR

Plenul Consiliului Judeţean Timiş a aprobat azi încheierea unui protocol de colaborare cu Inspectoratul de Poliție Timiș, prin care se va acționa coordonat în vederea controlului vehiculelor care se deplasează pe drumurile județene, încălcând limitele de tonaj admise.

 

În baza acestui protocol semnat între Consiliul Judeţean Timiş şi Inspectoratul de Poliție Timiș vor fi realizate controale pe linia reducerii numărului și a consecințelor accidentelor de circulație rutieră, precum și a protejării structurii drumurilor. Activitatea va fi desfășurată în cadrul unor echipe mixte de control al traficului rutier.

În baza protocolului vor fi elaborate, lunar, programe de control, în funcție de evoluția situației operative, detaliate pe trasee, perioade orare și puncte fixe de acțiune ce permit cântărirea și măsurarea dimensiunii vehiculelor, transmite CJ Timiş.

Transportatorii trebuie să înțeleagă că limitele de tonaj nu sunt opționale. Ele sunt impuse pentru a proteja structura drumurilor. Nu este o muncă ușoară. Avem în administrate o rețea de 1300 de km de șosele, dar ne vom concentra pe zonele unde sunt cele mai mari probleme. Lucrăm de asemenea la automatizarea controalelor. Mai exact, la devierea traficului greu prin cântare inteligente, care să ne semnalizeze de la distanță orice depășire de tonaj. Investiția nu ar fi una extrem de costisitoare. În plus, costurile s-ar amortiza rapid prin reducerea gradului de deteriorare a șoselelor”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Direcția Tehnică din cadrul CJ Timiş va întocmi și prezenta trimestrial un raport privind activitatea desfășurată în cadrul protocolului, care va fi înaintat și Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Timiș.

Print Friendly, PDF & Email