Candidatul pentru alegerile parlamentare parţiale pe Colegiul III, Ciprian Mihok, spune că obiectivele pe care şi le propune pentru competiţia electorală care va debuta în 10 mai se leagă de reformarea clasei politice, dar şi de reformele atât de necesare din domeniul sănătăţii, despre care a precizat că îi este cel mai accesibil, în virtutea experienţei sale profesionale, Ciprian Mihok fiind de profesie farmacist.
P.N.Ţ.C.D. anunţă o campanie focusată pe proiecte şi principii concrete, nu pe polemici
Candidatura ţărănistului Ciprian Mihok pentru Colegiul III Deputaţi Timişoara a fost validată de către Comitetul Naţional de Conducere al P.N.Ţ.C.D., anunţă preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timiş, eurocandidatul Valentin Moldovan. Acesta a făcut referire, succint, la maniera în care P.N.Ţ.C.D. înţelege să îşi desfăşoare campania pentru alegerile europarlamentare şi pentru alegerile parlamentare parţiale, de pe Colegiul III, precizând că partidul pe care îl reprezintă va face o campanie fără atacuri la persoană, o campanie focusată pe candidaţi, proiecte şi principii concrete, şi nu pe polemici.
În context, Valentin Moldovan a vorbit despre neîncrederea pe care o seamănă în rândul electoratului modul agresiv în care înţeleg să se înfrunte „două partide mari, foste până nu demult la putere, între care au apărut recent acţiuni de contestare şi afirmaţii agresive şi grave”, care nu fac însă, potrivit aprecierilor preşedintelui P.N.Ţ.C.D. Timiş, decât să probeze „incompetenţa, necinstea şi dezinteresul pentru binele public”.
La rândul său, candidatul pentru alegerile parlamentare parţiale pe Colegiul III, Ciprian Mihok, a precizat că obiectivele pe care şi le propune pentru competiţia electorală care va debuta în 10 mai se leagă de reformarea clasei politice, dar şi de reformele atât de necesare din domeniul sănătăţii, despre care a precizat că îi este cel mai accesibil, în virtutea experienţei sale profesionale. În ceea ce priveşte domeniul politic, Ciprian Mihok apreciază că s-a produs o adevărată falie între parlamentari şi comunităţile de votanţi. Şi a adăugat că îşi propune, prin candidatura sa pe Colegiul III Timişoara, să remedieze această situaţie.
„Aceşti parlamentari, mulţi dintre ei puşcăriabili, nu au nicio legătură cu oamenii din cartiere, care muncesc pentru a le plăti lor salariile şi fotoliile în care să doarmă în Parlament”, spune Ciprian Mihok, care este de părere că parlamentarii care reprezintă un anume colegiu ar trebui să dovedească implicare directă în viaţa cetăţenilor din respectivul colegiu şi să acţioneze la modul real ca nişte aleşi ai acestor oameni.
„Eu am considerat întotdeauna că Timişoara este o metropolă”, spune Ciprian Mihok – care se declară timişorean de cinci generaţii –, făcând referire la nevoia unor reforme administrative autentice şi apreciind că, în timp, oraşul va cunoaşte transformări administrative care vor presupune apariţia unor primării de colegiu, după modelul primăriilor de sector din Capitală.
„Orice concept de normalitate este sfidat la noi”
În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, inamicul pe care Ciprian Mihok declară că şi l-ar fi desemnat se leagă de dezordinea din sistemul sanitar, generată, printre altele, şi de centralizarea excesivă a sistemului şi de concentrarea puterii de decizie în mâinile câtorva oameni. „Mi-am propus să iau taurul de coarne şi să răstorn munţii în acest noian de nesimţire şi dezinteres care a devenit sistemul sanitar. În România, de exemplu, lista de medicamente compensate este neactualizată de câţiva ani de zile”, spune Ciprian Mihok, care este de profesie farmacist şi care este şi preşedintele Asociaţiei Patronatului Farmaciştilor din Banat.
În plus, adaugă acesta, românii nu au acces, pentru a-şi îngriji problemele de sănătate, nici la medicamente de ultimă generaţie.
„Orice concept de normalitate este sfidat la noi”, afirmă Ciprian Mihok, oferind în sprijinul afirmaţiilor sale şi un exemplu concret, legat de situaţia unei femei însărcinate, al cărei copil ar necesita o intervenţie chirurgicală care, în ţări europene cu un sistem sanitar mai performant, cum este cazul Germaniei, s-ar putea realiza prin metode diferite de cele ale chirurgiei clasice, dar căreia Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îi refuză decontarea intervenţiei la o clinică din Germania. „În Germania, intervenţia se poate face prin cateterism, aici se poate face doar prin intervenţie chirurgicală directă”, explică Ciprian Mihok, opinând că în România se pune imperios problema „ajungerii la normalitate”, lucru care s-ar putea înfăptui prin reformarea autentică a sistemului sanitar, prin descentralizarea sistemului medical şi prin ruperea monopolului de stat existent în domeniul asigurărilor de sănătate.
În plus, atenţionează Ciprian Mihok, legislaţia din domeniul sănătăţii în România este extrem de deficitară şi de permisivă cu aspecte care pot periclita sever sănătatea oamenilor: „Nu există o legislaţie în ceea ce priveşte suplimentele nutritive produse din plante, indiferent în ce formă de prezentare ar fi ele: ceaiuri, hapuri, pastile. Acestea sunt autorizate la noi de Ministerul Agriculturii, lucru care esre nefiresc. Cei care autorizează aceste produse şi care nu sunt de la Ministerul Sănătăţii pot pune pe cutii şi indicaţii terapeutice”. Ciprian Mihok avertizează că aceste indicaţii, care se regăsesc uneori şi în reviste pseudo-ştiinţifice, se pot dovedi inadecvate şi pot pune în pericol sănătatea.
Ultimele comentarii