Cinematograful Freidorf, transformat în centru cultural și educațional

Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică destinate reabilitării cinematografului Freidorf și schimbarea destinației acestuia în centru cultural și educațional.

 

Viitorul Centru cultural și educațional Freidorf va fi situat pe str. Nicolae Andreescu nr. 97 și va cuprinde o clădire pe două nivele supraterane cu toate echipamentele și dotările necesare. Acesta va oferi servicii cultural-educaționale și servicii sociale. Vor fi servicii de tip centru de zi pentru asistență integrată (informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educație și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc), prioritate urmând să aibă persoanele cu domiciliul sau reședința în zona Freidorf, anunţă reprezentanţii Municipalităţii. După finalizarea investiției, spațiile necesare furnizării serviciilor sociale vor fi gestionate de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara.

Serviciile culturale, incluzând activități de recreere şi relaxare într-un mediu sigur, de implicare activă la viața publică prin activități culturale, participarea la cursuri pentru dobândirea unor competențe cultural artistice vor fi gestionate de Primăria Timișoara împreună cu operatori culturali.

Clădirea Cinematografului Freidorf, în 2021 Foto PMT

Câștigătorul licitației este societatea Arhisilv SRL, prețul contractului fiind de 44.940 lei plus TVA. Valoarea totală a investiției este de peste 2,3 milioane de lei cu TVA inclus, finanțarea proiectului fiind realizată prin GAL Freidorf.

Primăria Timișoara reaminteşte că are în derulare încă două investiții majore în infrastructura pentru servicii sociale. La finalul anului trecut, Municipalitatea a încheiat contractul pentru execuția lucrărilor de construcție pentru Centrul Multifuncțional Kuncz. De asemenea, tot în luna decembrie, a semnat contractul de finanțare prin fonduri europene, pentru construirea unui centru de zi pentru persoane cu dizabilități sau boli cronice pe strada Pavlov, în zona Fratelia. Investiția se află în faza elaborării studiului de fezabilitate.

Cele trei centre – Freidorf, Kuncz și Fratelia – vor oferi activități socio-educative, recreative şi culturale, precum și servicii medicale de bază persoanelor care trec prin perioade dificile, cu rolul de a combate marginalizarea socială și de a-i ajuta să ducă o viață independentă.

 

Print Friendly, PDF & Email