Cinema în aer liber și comedii franțuzești, la Grădina de vară

Ați încercat vreodată să ieșiți la un film cu alte câteva sute de prieteni ? Din 15 până în 17 iunie aveți ocazia de a trăi această experienţă. Şi să urmăriţi împreună comedii franțuzești, actori celebri, realizatori cunoscuți, eroi și anti-eroi. Timp de trei seri, în Grădina Capitol.

 

La ediția precedentă a festivalului Zilele Filmului de Umor, cele 1000 de locuri ale grădinii de vară nu au fost de ajuns pentru Dany Boon și a sa polițistă irezistibilă! Anul acesta, publicul timișorean are întâlnire cu ultimul său film, Familia mea nebună, o comedie despre originile care te ajung din urmă atunci când credeai că ai ajuns în vârful carierei, despre ciocnirea a două lumi diametral opuse.

Scenarii în aparență obișnuite, condimentate cu poante bine alese și cu dialoguri suculente, interpretate admirabil de actori a căror faimă a depășit granițele Franței – iată ce promit cele trei seri dedicate filmului de umor à la française, dau asigurări organizatorii festivalului. Filmele, subtitrate în limba română, vor fi proiectate după următorul program:

Vineri, 15 iunie, ora 22: Un profil pentru doi (Franța, 2017), în regia lui Stéphane Robelin, cu Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette.

Pierre are 75 de ani, este văduv și duce o viață destul de singuratică de când și-a pierdut soția. Fiica lui îi aduce un calculator, cu gândul că i-ar putea stimula curiozitatea și că, cine știe, poate și-ar face chiar prieteni noi. Cu ajutorul lui Alex, tânăr profesor de informatică, Pierre începe să navigheze online și nu trece mult timp până să descopere un site de întâlniri.

Sâmbătă, 16 iunie, ora 22: Familia mea nebună, (Franța, 2018), în regia lui Dany Boon, cu Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arn, Valérie Bonneton.

Valentin D. şi Constance Brandt, un cuplu celebru de arhitecţi şi designeri, se pregătesc pentru deschiderea unei expoziţii personale în prestigiosul Palais de Tokyo din Paris. Valentin ţine ascuns un mare secret, fără de care n-ar fi putut ajunge în lumea exclusivistă a design-ului de lux; este vorba despre originile sale modeste, provinciale. Când mama, fratele şi cumnata apar pe nepusă masă la vernisajul expoziţiei, cele două lumi se ciocnesc inevitabil.

Duminică, 17 iunie, ora 22: Lumina dinăuntru (Franța, 2017), în regia lui Claire Denis, cu Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Gérard Depardieu.

Isabelle, artistă din Paris, mamă divorțată, caută iubire, acea iubire la care toți visează.

La toate filmele, intrarea este liberă. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în Sala Capitol.

Festivalul, ajuns la cea de a noua ediţie, este organizat de Ambasada Franței și Institutul Francez din Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email