Cinema Arta, un nou spațiu de spectacol pentru Teatrul Maghiar din Timișoara

Fostul cinematograf și grădina de vară Arta vor fi atribuite de Primărie Teatrului maghiar din Timişoara.

 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și managerul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timişoara, Balázs Attila, vor semna mâine un protocol prin care fostul cinematograf și grădina de vară Arta vor fi atribuite Teatrului maghiar, ca nou spațiu de proiecte teatrale, coregrafice, cinematografice, educative și de cultură contemporană. Semnarea protocolului deschide festivitățile cu ocazia aniversării a 65 de ani de teatru maghiar instituționalizat la Timișoara, anunţă oficialii Primăriei.

Astfel, Teatrul Maghiar obține încă un spațiu pentru spectacole, ce va fi pus la dispoziție și pentru proiectele comunității, păstrând și funcția de cinema – prin proiecții de spectacole înregistrate, filme europene și filme de artă. Lucrările de renovare și refuncționalizare, precum și dotarea cu mobilier și aparatură tehnică a imobilului din str. Nicolae Văcărescu nr.18, vor fi asigurate de către Primăria Timișoara, Teatrul Maghiar urnd să obțină finanțări din partea instituțiilor statului maghiar. Începerea lucrărilor de renovare va fi marcată printr-o ceremonie simbolică la începutul stagiunii teatrale 2018-2019.

Semnarea protocolului va avea loc în foaierul Teatrului maghiar, la ora 17, înainte de vernisajul expoziției retrospective 65 de ani de momente memorabile. Aniversarea teatrului se va încheia cu un spectacol de gală în seara de 16 iunie, în prezența foștilor și actualilor membri ai trupei maghiare și a publicului timișorean fidel teatrului.

Print Friendly, PDF & Email