Cinema

Filme în aer liber, în Parcul Rozelor

OLYMPUS DIGITAL CAMERADupă două sezoane în care a strâns peste 130. 000 spectatori, Caravana Metropolis, “Cinema în aer liber”, ajunge din nou la Timişoara, unde vor fi proiectate şase filme premiate la Cannes şi Oscar. Organizatorii, reprezentanţi ai Caravanei Metropol, promit utilizarea celui performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 de metri pătraţi şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 de lumeni, “care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii”.

Marţi, 22 iulie, ora 21.30 – Tante Hilda, un film în regia lui Jacques Remy Gerard, animaţie, în competiţie în secţiunea Generation Kplus la Berlinale 2014. În propria grădină botanică, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conservă mii de plante din întreaga lume, multe care sunt pe cale de dispariţie. Între timp, datorită unei noi cereale create în laborator de o mare corporaţie, haosul pune stăpânire pe lumea de afară.

Miercuri, 23 iulie, ora 21.30 – Aşa tată, aşa fiu / Like Father, Like Son, un film în regia lui Kore-Eda Hirokazu, dramă care a primit Premiul Juriului la Cannes 2013. Atunci când află că propriul său fiu a fost schimbat la naştere, Nonomiya trebuie să ia o decizie drastică: să îl caute pe fiul său biologic sau să-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca pe propriul său fiu.

Joi, 24 iulie, ora 21.30 – Borgman, un film în regia lui Alex Van Warderdam, thriller, în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intră în viaţa unei familii din înalta societate, transformându-le viaţa într-un coşmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau întruchiparea fizică a fricilor noastre?

Vineri, 25 iulie, ora 21.30 – Paradisul spulberat / The Broken Circlebreakdown, un film în regia lui Felix Van Groeningen, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin 2014, Oscarul european pentru cea mai bună actriţă.. Elise şi Didier se îndrăgostesc la prima vedere, deşi sunt foarte diferiţi. Însă, atunci când fiica lor se îmbolnăveşte grav, iubirea lor este pusă la grea încercare.

Sâmbătă, 26 iulie, ora 21.30 – Marea frumuseţe / La Grande Belezza, un film în regia lui Paolo Sorrentino, care a câştigat Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiţie la Cannes 2013: : Jep Gambardella îşi rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali şi delicvenţi.

Duminică, 27 iulie, ora 21.30 – Inside Llewin Davis, un film în regia lui Joel & Ethan Coen, dramă, musical, cu Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, film nominalizat la două Oscaruri în 2014 şi câştigător al marelui premiu al juriului la Cannes 2013. Llewyn Davis cântă folk pe scena unui pub din New York-ul anilor `60 şi vrea să dea lovitura în industria muzicală. Trăieşte de pe o zi pe alta şi luptă pentru pasiunea lui, alături de un motan simpatic care îi fuge mereu printre degete.

Print Friendly, PDF & Email