Cinci şefi de Consilii Judeţene vor transformarea regiunii Banat – Crișana în zonă turistică de interes internaţional

Charlotenburg. Foto: CJ Timiş

Președinții a cinci Consilii Județene s-au reunit la Timișoara pentru a contura un plan care să poziționeze regiunea Banat – Crișana în topul destinațiilor turistice din România.

 

La întâlnirea găzduită de Alin Nica, președintele Consiliul Județean Timiș, au participat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, al CJ Arad, Iustin Cionca, al CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, și al CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

În cadrul ședinței de lucru turismul a fost abordat ca domeniu strategic al economiei regionale și s-a convenit înființarea unei Organizații de Management a Destinației, demers prioritar pentru creșterea circulației turistice și a volumului de încasări din turism la nivel regional. În perioada imediat următoare, grupurile tehnice de lucru din partea administrațiilor județene vor stabili modul de lucru și pașii necesari pentru o asociere cât mai rapidă, transmit reprezentanţii celor cinci administraţii judeţene.

Şefii celor cinci Consilii Judeţene din zona Banat-Crişana. Foto: CJT

„Ne dorim dezvoltarea unui turism competitiv în regiunea Banat – Crișana, nu doar la nivel național ci și în raport cu alte destinații din Europa. Am agreat cu colegii din cele cinci județe că o bună poziționare pe piața internațională poate fi obținută doar prin promovarea destinațiilor din Timiș, Bihor, Arad, Caraș-Severin și Sălaj sub coordonarea unei organizații formate din profesioniști specializați în domeniu”, declară Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Avantajele competitive ale fiecărui județ, potențate de o colaborare interjudeţeană, spun participanţii la întâlnire, pot transforma în scurt timp regiunea Banat – Crișana în destinație de interes internațional, cu Timișoara, deținătoare anul acesta a titlului de Capitală Europeană a Culturii, vârf de lance al unui turism regional de calitate.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email