Cinci pompieri din Timiș, în misiunea de stingere a incendiilor din Grecia

Foto: ISU Timiș

Cinci pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș fac parte din modulul care se deplasează în Grecia pentru a-i sprijini pe pompierii eleni pentru stingerea incendiilor de păduri și vegetație.

 

Pompierii timișeni au plecat spre Grecia cu un autocamion de intervenție și un autoturism de comandă, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, România trimite în Grecia 142 de pompieri cu opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care și o dronă.

Foto: IGSU

Pompierii care formează modulul sunt de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență din cadrul IGSU și de la 16 Inspectorate pentru Situații de Urgență din țară (București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș)

În data de 19 august, IGSU, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.

Foto. IGSU

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene. Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.

Print Friendly, PDF & Email