Cinci persoane au fost reţinute în dosarul în care este cercetat şi preşedintele CJ Timiş

DNA siglaCinci persoane au fost reţinute în dosarul în care preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, este cercetat sub control judiciar, un om de afaceri, consilierul judeţean Marcel Mihoc şi Teodor Gavriş, fost director în CFR Călători, fiind printre cei care vor fi duşi la instanţă cu propunere de arestare.

 

În dosarul de corupţie privind atribuirea unor contracte, la DNA au avut loc audieri maraton, începând de miercuri după-amiază, la finalul cărora procurorii au decis ca preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, să fie cercetat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând din 11 decembrie până în 8 februarie 2015 inclusiv, iar alte cinci persoane să fie reţinute, anunţă Mediafax.

DNA arată că în urma audierilor procurorii au dispus reţinerea omului de afaceri George Didilă, care controlează mai multe societăţi comerciale, el fiind suspectat de instigare la abuz în serviciu, abuz în serviciu, dare de mită, instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Procurorii au emis ordonanţe de reţinere şi pe numele lui Marcel Mihoc, consilier judeţean în CJ Timiş, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu, precum şi pentru Alexandru Teodor Gavriş, director în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători. Arestat la domiciliu într-un alt dosar, Gavriş este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi Gabriel Telu Protopopu, consilier în cadrul Corpului de Control al Directoratului de la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători, pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, Daniel Ninel Cosmineanu, şef al Biroului Aprovizionare de la CFR Călători Cluj, pentru luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi de abuz în serviciu.

Cei cinci reţinuţi urmează fie duşi, azi, la Tribunalul Bucureşti, instanţă care va decide dacă ei vor fi arestaţi sau cercetaţi sub control judiciar.

Print Friendly, PDF & Email