Cinci noi îmbolnăviri cu Covid-19 în Timiș

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 450 de noi cazuri de îmbolnăvire, 237 de pacienţi fiind internaţi la Anestezie-Terapie. Cinci dintre pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 în ultimele 24 de ore sunt în Timiş.

 

Printre cei cinci pacienţi din Timiş, diagnosticaţi în intervalul 1 iulie, ora 10, 2 iulie, ora 10, este asistenta de la Spitalul CFR Timişoara, diagnosticată ieri. Aceasta a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Direcţia de Sănătate Publică Timiş a demarat o anchetă epidemiologică, fiind identificați contacţii direcţi ai asistentei, care au fost trimişi în izolare la domiciliu și urmează să fie testaţi prin metoda PCR. Ancheta epidemiologică este extinsă şi în alte două centre medicale private din Timişoara, unde, de asemenea, asistenta lucrează.

În acelaşi interval de timp, în ţară au fost înregistrate 20 decese, pacienţi internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Prahova, Suceava și Vaslui. Dintre acestea, două decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, un deces la categoria de vârstă 50-59 ani, opt decese la categoria de vârstă 60-69 ani, patru decese la categoria de vârstă 70-79 ani și cinci decese la persoane de peste 80 de ani. Toate aceste persoane au prezentat comorbidități.

Până astăzi, în România au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.687 de persoane au decedat.

Print Friendly, PDF & Email