Cinci firme, interesate de construirea viitoarei maternităţi din Timişoara

Machetă: CJ Timiş

Consiliul Judeţean Timiș anunţă că se pregăteşte de finalizarea licitației pentru atribuirea proiectării și construcției viitoarei maternității pe care o ridică la Timișoara.

 

În urma licitației organizate de Consiliul Judeţean Timiş, pentru atribuirea proiectării și construcției noii maternității din Timișoara, o asociere de cinci firme a depus o ofertă de participare, anunţă reprezentanţii administraţiei judeţene. Este vorba despre asocierea Hospital Technical Solutions SRL, Tehnodums SRL, Sfera Con SRL, Tehnoplus Medical SRL şi Projectmak SRL.

Proiectarea și construcția noii maternității se ridică la peste 50.000.000 de lei, cu TVA inclus, finanțarea fiind deja asigurată, printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria. Aceasta va avea o suprafață desfășurată de 6.000 mp, cu o suprafață utilă de peste 4.700 mp și va fi amplasată pe terenul dintre Spitalul Județean și Casa Austria. Viitoarea maternitate va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou-născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă, mai transmite CJ Timiş.

„Principalii beneficiari vor fi timișenii, timșorenii, dar având în vedere amploarea investiției, putem spune că vom avea o maternitate regională, care va oferi servicii de top pentru întreg vestul țării”, declară președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Durata efectivă de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, este de 24 luni. 

Print Friendly, PDF & Email