Cinci, din cei zece nou-născuţi de la Maternitatea „Odobescu” suspecți Covid, testați negativ

Cinci nou-născuţi de la Maternitatea „Odobescu”, din Timişoara, au rezultate negative pentru coronavirus, a anunțat azi Grupul de Comunicare Strategică.

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat ieri că cei zece nou-născuţi la Maternitatea „Odobescu”, depistaţi pozitiv la Covid-19, vor fi retestaţi la un alt laborator de boli infecţioase, menţionând că speră ca testele iniţiale să fie „fals pozitive.

„Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Ieri (luni, 6 aprilie – n.r.) l-am schimbat pe directorul DSP din Timiş, urmează să facem anchete epidemiologice. Ieri am cerut retestarea lăuzelor şi nou-născuţilor de acolo pentru a vedea. Sunt zece nou-născuţi, cinci din Timişoara, cinci din judeţele limitrofe, care au şi context pozitiv. Să sperăm că este un test fals pozitiv. Le-am recomandat să se lucreze la un alt laborator, cel al clinicii de boli infecţioase, pentru a vedea dacă într-adevăr rezultatul este pozitiv. Ştiu că patologia la nou-născuţi nu este atât de frecventă şi nici atât de gravă şi atunci vrem să verificăm tot ce a fost testat până acum”, a adeclarat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Autoritățile au dispus izolarea la domiciliu a persoanelor externate şi retestarea acestora. Ministerul Sănătăţii menţionează că repetarea testelor Covid-19 se va efectua atât pentru cei zece nou-născuţi depistaţi pozitiv, cât şi pentru mame.

„În acest context, la Timişoara au fost prelevate deja probele de la cinci mame şi tot atâţia nou-născuţi. S-a luat legătura şi cu Direcţiile de Sănătate Publică din judeţele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Mai mult, conducerea DSP Timiş a dispus efectuarea unei anchete de către o echipă de inspectori sanitari”, a anunțat, ieri, Ministerul Sănătății.

Print Friendly, PDF & Email