Cinci ani de la inaugurarea librăriei La Două Bufnițe

Raluca Selejan şi Oana Doboşi, fondatoarele librăriei La două bufniţe. Foto: Arhivă La două bufniţe

Joi, 2 decembrie, librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara celebrează cinci ani de la inaugurare. Echipa librăriei a pregătit un program de evenimente timp de cinci zile, offline și online, pentru a sărbători momentul cu cititorii care i-au fost alături pe parcursul acestor ani.

 

Joi, 2 decembrie, în transmisiune live online pe parcursul zilei, va fi Portretul de librar cu Bufnițele, o ediție aniversară cu echipa librăriei.

Vineri, 3 decembrie 2021, de la ora 18.30, Robert Șerban îşi va lansa volumul Oameni în trening, editura Polirom, 2021, invitată, alături de autor fiind Adriana Babeți. Evenimentul este organizat şi offline, cu confirmare de participare prin mail, maximum 10 persoane, şi online.

Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 18.30, va fi o dublă lansare de carte: Marin Mălaicu-Hondrari, cu Urmele încercării,  şi Bogdan-Alexandru Stănescu, cu Adorabilii etrusci, editura Charmides, 2021. Invitați, alături de autori, sunt Dan Coman şi Florin Partene. Evenimentul este organizat şi offline, cu confirmare de participare prin mail, la adresa contact@ladouabufnite.ro, maximum 10 persoane, şi online.

Duminică, 5 decembrie, ora 12, va fi organizată Duminica poveștilor la Bufnițe, cu Mircea Dragu şi Attila Bajko. Evenimentul este organizat şi offline, cu confirmare de participare prin mail, maximum 10 persoane, şi online.

Luni, 6 decembrie, ora 18.30, va fi organizat evenimentul 5 ani de Black Button Books & 5 ani de La Două Bufnițe, cu Anca Dumitrescu, Elena Marcu, Oana Doboși și Raluca Selejan. Evenimentul este organizat şi offline, cu confirmare de participare prin mail, maximum 10 persoane, şi online.

Toate evenimentele vor fi transmise și live online pe pagina de facebook.com/ladouabufnite pentru cei care nu pot participa sau sunt departe de spațiul librăriei.

De asemenea, în cele 5 zile de aniversare, cărțile din librărie se pot cumpăra cu 20% reducere.

Librăria independentă La Două Bufnițe din Timișoara s-a deschis în 2 decembrie 2016, la inițiativa a două prietene din copilărie, Oana Doboși și Raluca Selejan. Cele două prietene, absolvente ale Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, și-au propus să creeze un spaţiu cultural de referinţă, atât pentru timişoreni şi mediul artistic local, cât şi pentru turiştii care vizitează oraşul. Prin oferta de carte și evenimentele organizate au creat un loc de poveste, cald şi prietenos, recomandat de cărţi atent selectate, predominant din literatura română şi universală, ştiinţe umaniste şi artă. De asemenea, cele două asociate și-au propus să îi apropie şi pe copii de carte, oferindu-le un spaţiu de lectură doar pentru ei. Prin evenimentele culturale şi oferta librăriei, au reușit să atragă şi să cultive un public care să aprecieze delicatesele, fie ele literare sau nu. Astfel, la 1 an și jumătate de la deschiderea oficială a librăriei, aceasta a fost primită în Federația Europeană și Internațională a librarilor (European and International Booksellers Federation), a primit Premiul Librarul anului 2017 în cadrul Festivalului Internațional „Poezia e la Bistrița”, a primit în 2018 premiul de „Regenerare urbană” din partea Asociației Urbaniștilor din Timișoara și a găzduit și organizat evenimente cu scriitori din țară, din Germania, Austria, Ungaria, Serbia, SUA, Islanda, Croația și Portugalia.

 

Print Friendly, PDF & Email