Cicloturism în Valea Padeșului

Iubitorii de drumeţii montane sunt invitaţi, la sfârşitul acestei săptămâni, la Cicloturism în Valea Padeșului.

 

„Cicloturism în Valea Padeșului”, un eveniment de promovare a cicloturismului în județul Timiș, ajuns la a doua ediţie, va avea loc în zilele de 19 şi 20 august.

În cadrul evenimentului, vor avea loc acțiuni destinate promovării și dezvoltării turismului în zona Nădrag, promovării cicloturismului în rândul iubitorilor de ciclism, atât din țară, cât și din străinătate, și promovării unui turism durabil în estul județului. Sâmbătă, 19 august, între orele 12 şi 16, va avea loc o competiție ciclistă cu caracter de masă, care se adresează bicicliştilor cu vârsta peste 18 ani. Ruta pe care se va desfășura cea de-a doua ediție a evenimentului de cicloturism este de 32 de kilometri, traseu inițial marcat de membrii Timisiensis Bikers în anul 2015 și întreținut în prezent. Toți participanții au nevoie de biciclete MB.

În prezent, Nădragul oferă turiștilor 39 locuri de cazare, cu zece de locuri mai mult față de anul trecut, o pizzerie-restaurant, trasee marcate pentru cei ce doresc să exploreze împrejurimile, urmând ca din primăvara anului viitor să-și deschide porțile pentru public Parcul de Aventură.

Organizatorul evenimentului este Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu reprezentanții Clubului Bănățean de Turism (CBT) – Timisiensis Bikers.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis