Cicloturism în Valea Padeșului

La sfârşitul acestei săptămâni, pitoreasca zonă a Nădragului va fi gaza a două evenimente: Cicloturism în Valea Padeșului, o acțiune de promovare a cicloturismului,  şi Zilele Padeșului Nădrag.

 

Cicloturism în Valea Padeșului, o acțiune de promovare a cicloturismului în Timiș și de dezvoltare a turismului în zona localității Nădrag, ajunsă la a treia ediţie, va avea loc în zilele de 18 şi 19 august, anunţă Delia Barbu, director executiv al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

Evenimentul este organizat de de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, Clubul Bănățean de Turism, prin departamentul Timisiensis Bikers, și Primăria Nădrag.

Startul competiției va fi dat sâmbătă, 18 august, la ora 12. Cursa, în lungime de 32 de kilometri, cu plecare și sosire din fața Primăriei Nădrag, se desfășoră sub formă de circuit, într-o mică parte prin localitate, după care continuă pe un traseu identificat și marcat: de pe Valea Padeșului se intră pe Valea Cârlionțului, apoi pe drumul forestier de legătură către Valea Gosta, de unde se revine pe Valea Padeșului.  Traseul, anunţă organizatorii, are diferențe de nivel cumulate de 800 m și străbate zone de un pitoresc deosebit. Pe toată această distanță vor fi amenjate două puncte de control și rehidratare. Din punct de vedere al dificultății, organizatorii caracterizează acest traseu drept mediu spre ușor.

În anii precedenți Clubul Bănățean de Turism a refăcut și întreținut trasee de drumeție în zona Munţilor Poiana Ruscă. În anul 2015, a marcat un prim traseu în lungime de 23 km, cu pornire din Nădrag. Tot în 2015 a fost obținut acordul de principiu din partea Consiliului Local Nădrag, pentru organizarea unei competiții de ciclism montan.

Un al doilea eveniment organizat de Primăria locală, numit Zilele Padeșului Nădrag, are loc duminică, 19 august, în cadrul căruia vor avea loc concerte de muzică.

În zonă, menţionează organizatorii, mai pot fi vizitate Cascada Cornet și Peștera “Nelu Balaș”. La Nădrag s-a deschis recent şi primul Parc de aventură complex din județ. Parcul se întide pe o suprafață de 3.000 mp și dispune de şase trasee cu grade diferite de dificultate, patru fiind destinate adulților, iar două, copiilor.

Print Friendly, PDF & Email