Christian Tour vrea să trimită la vară aproape 10.000 de timișoreni, cu charterele, în vacanță (P)

Christian Tour, cel mai mare touroperator din România, va relua în 2018 zborurile charter din Timișoara către destinațiile grecești Zakynthos și Creta, stațiunea turcă Antalya și insula spaniolă Mallorca și estimează aproape 10.000 de turiști. În creștere cu 25% față de sezonul estival 2017.

 

În ceea ce privește Grecia, vara viitoare, Christian Tour va opera un zbor pe săptămână către Zakynthos, în parteneriat cu compania aeriană Blue Air, primul avion cu turiști urmând să decoleze pe data de 11 iunie 2018, iar ultimul, pe 17 septembrie 2018. În acest interval, agenția de turism estimează că va duce în vacanță în Zakynthos aproape 2.270 de turiști din zonă, în creștere cu aproape 400 de persoane față de anul 2017. Turiștii care plănuiesc să-și cumpere o vacanță în Zakynthos în această perioadă o pot achiziționa cu prețuri ce pornesc de la 249 de euro de persoană, la care se adaugă taxele de aeroport de 95 de euro. Suma acoperă transportul cu avionul și cazare șapte nopți la o vilă.

Tot în Grecia, turiștii din zona de vest a țării pot alege Creta, zborul pe ruta Timișoara – Heraklion urmând să fie efectuat cu un avion al companiei grecești Aegean Airlines. În acest caz, primul avion va pleca spre Heraklion pe data de 6 iunie 2018, iar ultimul, pe 26 septembrie 2018, interval în care vor fi transportați aproape 2.800 de pasageri, reiese din estimările agenției de turism. Prețurile pentru un pachet de 7 nopți de cazare la o vilă și biletul de avion pornesc de la 190 de euro de persoană, plus taxele de 95 de euro.

În ceea ce privește Turcia, vara viitoare Christian Tour va opera un zbor pe săptămână către Antalya cu un avion al companiei Blue Air, în perioada 5 iunie – 18 septembrie 2018. Un pachet în Antalya costă de la 342 de euro de persoană, la care se adaugă taxele de 95 de euro, sumă care acoperă transportul cu avionul și 7 nopți de cazare la un hotel de 4 stele în regim all inclusive.

Vara viitoare, turiștii din Banat vor putea zbura direct și către insula spaniolă Mallorca. Zborurile pe ruta Timișoara-Mallorca, operate cu un avion al companiei Blue Air, vor fi efectuate în intervalul 15 iunie – 21 septembrie 2018, perioadă în care se estimează că vor pleca în vacanță aproape 2.300 de persoane. Costul unui pachet turistic pornește de la 589 de euro de persoană (plus taxe de 95 de euro) pentru cazarea într-un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus și biletul de avion.

Estimăm că vara viitoare vom duce în vacanță de pe Aeroportul Internațional Timișoara aproape 9.800 de turiști. În creștere cu 25% față de sezonul estival 2017. Păstrăm aceleași rute, respectiv Zakynthos, Creta, Antalya și Mallorca, destinații de vacanță foarte apreciate de turiștii români, și ne bucurăm să îi avem parteneri în acest proiect ambițios pe reprezentanții Aeroportului Timișoara, care au arătat deschidere față de propunerile noastre”, declară Doina Grigoraş, director executiv Christian Tour.

Potrivit datelor făcute publice de Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timișoara, în această vară s-au înregistrat 42.000 de pasageri care au călătorit cu zborurile de vacanță, cu 20% în plus față de 2016.

Daniel Idolu, directorul Aeroportului Timișoara, spune că o eventuală creștere în anul 2018 depinde foarte mult de activitatea touroperatorilor şi de ofertele pe care le vor face turiștilor. „Aeroportul Internațional Timișoara are avantajul de a se afla în zona de frontieră cu două state, iar astfel atrage pasageri din Serbia și Ungaria, o categorie de clienți ce ar putea fi vizată anul viitor și de ofertele turistice atrăgătoare cu zboruri de vacanță. Este foarte important ca touroperatorii împreună cu aeroportul să stabilească programe atractive şi viabile, dar în primul rând pasagerii să își poată stabili în avans zborurile şi implicit vacanțele din vara 2018, în funcție de programele planificate şi publicate. De aceea, acest demers al touroperatorului împreună cu partenerul său Aeroportul Timişoara, de a lansa deja ofertele pentru vara anului 2018, este unul binevenit”, mai spune Daniel Idolu.

Print Friendly, PDF & Email