Chocolat-Kultour, în premieră la Timişoara, pentru cei mici, în Cafekultour

Noua ediţie a Săptămânii cafenelelor, Cafekultour, va coincide cu deschiderea oficială a Sezonului Cultural Franţa-România şi propune proiecte inedite, potrivit Agerpres.

 

În săptămâna dedicată evenimentului, care se desfăşoară la Timişoara în perioada 15 – 21 aprilie, fiind considerat de organizatori o adevărată sărbătoare a Europei şi a multiculturalităţii, Institutul Francez Timişoara şi Centrul Cultural German din Timişoara aduc o varietate de spectacole cu artişti şi proiecte din Belgia, Polonia, Austria, Germania, România, Franţa şi Spania, dar şi cu un sub-proiect inedit, Chocolat-Kultour, dedicat celor mici, care se vor putea aventura în lumea ciocolatei.

Directorul delegat al Institutului Francez Timişoara, Cyrille Fierobe, dă asigurări că cea de-a XV-a ediţie a Cafekultour va fi spectaculoasă, cu noutăţi, cu revenirea partenerilor culturali spanioli şi austrieci şi inclusiv cu o seară specială.

Această ediţie este specială pentru că integrează, pentru prima dată, activităţi dedicate copiilor, reunite sub titlul «Chocolat-Kultour», în 18 şi 20 aprilie, când propunem ateliere de circ, de flamenco, de improvizaţie teatrală, jocuri. Cele şapte seri ale ediţiei vor fi foarte diferite, anul acesta programul primeşte şi susţinerea Asociaţiei Timişoara 2021, ceea ce ne-a permis să propunem activităţile dedicate copiilor, dar şi să propunem proiecte mai ambiţioase. Totodată, această ediţie a Cafekultour coincide cu deschiderea Sezonului Cultural Franţa-România, care se deschide în România în 18 aprilie. Vom avea şi noi o deschidere la Timişoara, odată cu lansarea oficială a Sezonului, care înseamnă, pentru Timişoara, peste 25 de evenimente, până în iulie”, declară Cyrille Fierobe.

Directorul Centrului Cultural German din Timişoara, Mona Petzek, subliniază că mesajul transmis de Cafekultour este exact mesajul Europei, de pluriculturalism şi plurilingvism, aspecte care se regăsesc foarte bine în structura şi în fiinţa Timişoarei. „Mai mult decât faptul că în Timişoara se regăsesc foarte mute culturi, limbi, naţionalităţi care convieţuiesc, ele se dezvoltă şi conlocuiesc paşnic şi se completează reciproc.” Invitaţii speciali la această ediţie a Săptămânii cafenelelor, anunţă Mona Petzek, sunt Martin Cakts şi Johann Jakob Wurster, de la Theatersport Berlin. „Cu Martin am mai colaborat în urmă cu doi ani şi am dorit să-i readucem tocmai pentru că a fost un spectacol de succes, cu foarte mult umor, cu priză la public. Cafekultour înseamnă că, odată cu sosirea primăverii, ne dezgheţăm cu un spectacol de improvizaţie teatrală cu foarte mult umor”, mai spune Mona Petzek.

În programul Săptămânii cafenelelor sunt cuprinse seri de muzică, teatru, dans contemporan, spectacol de flamenco, cinema, dar şi secţiunea pentru copii cu ateliere şi spectacole dedicate acestora.

Print Friendly, PDF & Email