Celebrul chitarist de jazz Al Di Meola concertează la Timişoara

Celebrul chitarist de jazz, american de origine italiană, Al Di Meola revine în România. Unul dintre concerte va fi susţinut la Timişoara.

 

Pe 11 iunie, Al Di Meola va concerta la Timişoara, la Filarmonica Banatul. Alături de celebrul chitarist, pe scenă se vor afla şi Peo Alfonsi, la chitară, Fausto Beccalossi, la acordeon, şi Peter Kaszas, la tobe.

Chitarist de jazz, jazz-rock, jazz-fusion american Al Di Meola, pe numele său real Al Laurence Dimeola, de origine italiană, s-a născut în 22 iulie 1954, la New Jersey, SUA.

Turneul, intitulat World Sinfonia, include piesele sale celebre, marca Piazzolla & Lennon-McCartney, dar şi compoziţii noi.

Faimosul chitarist a compus şi cântat inclusiv o piesă de pe coloana sonoră a jocului Grand Theft Auto: Vice City, intitulată Ritmo de la Noche, pe lângă interpretarea faimoasei piese Milonga Del Angel, într-un episod din Clanul Soprano.

Al Di Meola a izbutit să farmece pasionaţii de muzică de calitate din toată lumea, reuşind astfel să primească una dintre cele mai prestigioase distincţii acordate de către Guitar Player Magazine, aflându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti de jazz, o performanţă de neegalat până în prezent.

Biletele pentru concertul de pe 11 iunie, de la Filarmonica Banatul, din Timişoara se găsesc în reţeaua Eventim şi la casieria Filarmonicii cu următoarele preţuri. Preţul minim, pentru locuri cu vizibilitate redusă, este de 100 de lei, iar cel maxim, care include şi un CD cu autograf şi poze cu artistul, este de 500 de lei.

După Timişoara, artistul va susţine un concert şi la Cluj-Napoca, în 13 iunie, la Opera Naţională Română.

Print Friendly, PDF & Email