Chestionar online pentru evaluarea riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus

Foto: Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara

Echipa Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara împreună cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, sub coordonarea doctorului Virgil Musta, au realizat, în premieră, un chestionar online ce permite evaluarea riscului îmbolnăvirii cu Sars- Cov 2.

 

După trimiterea formularului, informațiile sunt analizate în câteva secunde, iar răspunsul, dar și recomandările de urmat sunt trimise pe adresa de email a persoanei care a completat datele din chestionar, anunţă reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

Analiza rapidă permite, în același timp, stabilirea unui punctaj care indică riscul de contagiune sau pericolul unei evoluții negative în caz de contagiune cu noul coronavirus. Totodată, persoana care a completat formularul primește câteva recomandări standard de respectare a masurilor de protecție și/sau de autoizolare, în funcție de răspunsurile date la întrebările din chestionar.

„Încercăm, prin acest chestionar online, să îi ajutam pe oameni, să le recomandăm ce au de făcut, să stabilim, în urma răspunsurilor date de cei care completează formularul, cât de mare este riscul de infecție. Putem afla dacă persoana are o formă asimptomatică de boală sau poate dezvolta o formă gravă, severă. Vorbim în aceste zile de o transmitere comunitară, așa că fiecare dintre noi, dacă nu respectăm normele minime de protecție, putem să devenim victime ale noului coronavirus”, spune medicul Virgil Musta, seful Secției de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Datele colectate de la cei care aleg să completeze chestionarul vor fi folosite pentru realizarea unui studiu infopandemie. Chestionarul – care poate fi completat în aproximativ patru minute – poate fi accesat folosind linkul de mai jos:

http://fundatiaprofilaxis.ro/infopandemie-formular/  

Print Friendly, PDF & Email