Chester Williams, omagiat la Universitatea de Vest din Timișoara

La trecerea în eternitate a lui Chester Williams, o legendă a sportului mondial, Universitatea de Vest din Timișoara îi omagiază contribuția adusă orașului de pe Bega.

 

Toți cei care doresc să transmită un gând pentru Chester Williams, “simbolul care a fost, este și va fi întotdeauna”, sunt invitați să vină în holul de la parterul sediului central al Universităţii de Vest din Timișoara, până în 13 septembrie, ca să semneze în Cartea de condoleanțe.

Marele sportiv sud-african, campion, jucător și antrenor de rugby este Alumnus al UVT. A finalizat aici atât un program de studii universitare de licență, cât și unul de masterat, în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. Totul, în timp ce conducea către succes cea mai titrată echipă a Timișoarei din ultimele decenii: Timișoara Saracens SCM UVT.

“Pentru Universitatea de Vest din Timișoara a fost un privilegiu să primească o asemenea legendă mondială în comunitatea sa, iar pentru studenții noștri, Chester a fost o permanentă sursă de inspirație. Ne amintim des discursul său de la Ceremonia de Absolvire UVT din anul 2017, când, prin exemplul său personal, le-a transmis tinerilor că prin muncă, dedicare și determinare vor putea depăși orice obstacol și i-a îndemnat să creadă și să lupte pentru visurile lor ”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Tot în semn de respect și prietenie pentru Chester Williams, conducerea universităţii a transmis familiei acestuia o scrisoare, în care își exprimă compasiunea, sprijinul și disponibilitatea, ca, în cazul  în care copiii marelui campion, aleg să studieze UVT, așa cum a făcut și tatăl lor, să aibă parte de susținere morală și financiară.

Fostul rugbyst sud-african Chester Williams, campion mondial cu naționala “Springboks”, în 1995, şi fost antrenor al echipei Timişoara Saracens, din ianuarie 2012, a decedat, vineri,6 septembrie,  la vârsta de 49 de ani, din cauza unui presupus atac de cord.

Print Friendly, PDF & Email