Charterele de vacanță de pe Aeroportul Timişoara, în creştere

În acest an, valorile de trafic al pasagerilor care au călătorit cu charterele de vacanță au depășit așteptările, afirmă reprezentanţii Aeroportului Internaţional Timişoara.

 

Aproape 65.000 de pasageri au ales să zboare anul acesta către destinații de vară cu zbor direct din Timișoara. Astfel, cursele charter din sezonul estival au înregistrat o creștere cu 40% față de aceeași perioadă a anului 2018, anunţă Aeroportul Internaţional Timişoara printr-un comunicat de presă.

În plus, spun oficialii aeroportului, dacă în anii precedenți, cursele charter de vacanță erau operate până la jumătatea lunii septembrie, anul acesta, datorită introducerii unor noi destinații de vacanță disponibile de pe Aeroportul Internaţional Timișoara, unii operatori de turism au extins perioada de operare până în luna noiembrie.

Pentru vacanţa de vară, Turcia a fost, și în acest an, destinația preferată a turiștilor români. Aproximativ 60% dintre pasagerii curselor charter și-au petrecut vacanţa în stațiunea de pe litoralul mediteranean, Antalya. În topul preferințelor rămâne și insula grecească Creta, peste 10.000 de turiști optând pentru Heraklion. Destinația Hurghada, din Egipt, este locul unde peste 6.000 de turiști au ales să se relaxeze în resorturi de lux, pe plajele Mării Roșii. Plajele întinse din orașul-stațiune Hammamet i-au atras și pe cei 4.500 de pasageri care au ales ca destinație de vacanță Tunisia.

Directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu, afirmă că, deși sezonul estival este departe, agențiile de turism au stabilit destinațiile pentru vara anului 2020, accesibile cu zboruri directe din Timișoara. „Achiziția din timp a unor pachete turistice poate conduce la soluția optimă din punct de vedere turistic, dar și din punct de vedere financiar pentru destinația preferată”, mai spune Daniel Idolu.

Print Friendly, PDF & Email