Ceva de Spus: #Nuparcapetrotuar

Tinerii cu dizabilități de la Asociația Ceva de Spus au iniţiat o campania #Nuparcapetrotuar.

 

Deplasarea pe trotuarele din Timișoara este, de multe ori, îngreunată de mașinile parcate ilegal. Pentru persoanele în scaun rulant este foarte dificil să depășească un astfel de obstacol, fiindu-le aproape imposibil să coboare bordura, să intre pe carosabil și să reurce. Într-o astfel de situație, de obicei trebuie să se întoarcă până la intersecție sau până în punctul în care bordura este coborâtă la nivelul solului și să se deplaseze pe stradă, expunându-se riscului de a fi accidentați de mașini. „Dacă nu parcați pe trotuar, facilitați deplasarea nevăzătorilor, persoanelor utilizatoare de scaun rulant, persoanelor vârstnice și părinţilor cu copii în cărucior și respectați legea”, spun reprezentanţii Asociației Ceva de Spus

Aceştia au iniţiat o campanie de conștientizare adresată întregii comunități, pe care au intitulat-o: #Nuparcapetrotuar.

Fiind nevăzătoare, orice obstacol care îmi iese în cale atunci când mă deplasez poate să mă blocheze, să nu mai știu încotro să merg sau chiar să mă lovească. Poate, oamenii nu conștientizează de multe ori, dar ei ne pot ajuta prin simplul fapt că nu parchează pe trotuare. Un mediu inaccesibil ne accentuează dizabilitatea și ne determină să ne izolăm în casă”, declară Simona Smultea, co-președinte la Asociația Ceva de Spus.

Președintele Asociației pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe, Andrei Strătilă, transmite că doreşte să li se respecte dreptul de a traversa în siguranță în locurile marcate pentru acest lucru: „Dorim să putem parca în locurile destinate persoanelor cu dizabilități și să nu ne lovim de mașinile urcate pe trotuare.”

Reprezentanţii asociaţiei anunţă că au avut o întâlnire cu reprezentanții Poliției Locale Timișoara, care i-au asigurat de susținerea lor în aplicarea amenzilor pentru cei care parchează pe trotuare, pe trecerile de pietoni sau pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Print Friendly, PDF & Email