CET Freidorf va folosi energia solară

Primăria Municipiului Timişoara a semnat un contract pentru eficientizarea producerii energiei termice la CET Freidorf, care va folosi energia solară.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că a semnat contractul pentru proiectarea, achiziţionarea de echipamente şi punerea în funcţiune a unei instalaţii pentru rentabilizarea termoficării, care presupun utilizarea de panouri solare care vor folosi energia solară pe perioada verii. Contractul a fost semnat în cadrul proiectului Eficientizarea producerii de energie termică la CET Freidorf prin folosirea resurselor regenerabile, potrivit Agerpres.

Edilul mai spune că Municipalitatea şi-a impus ca, până în 2020, 24% din consumul de energie să fie asigurat din surse regenerabile.

Valoarea contractului de proiectare este de 4.385.000 de lei fără TVA şi va trebui finalizat în 125 de zile. Investiţia este de una pe termen lung.

CET a finalizat în urmă cu patru ani un al doilea contract de execuţie la proiectul de Retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare care are în vedere conformarea la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură, derulat de Primăria Municipiului Timişoara.

În respectiva etapă au fost finalizate câteva lucrări de retehnologizare la CET Centru şi CET Sud.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, valoarea totală a proiectului fiind de 255 milioane de lei fără TVA, din care contribuţia financiară nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 118,66 milioane de lei, contribuţia din bugetul de stat este de 106,79 milioane de lei, iar contribuţia din bugetul local este de 29,73 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email