Cererile de deschidere a drepturilor de pensie, trimise telefonic sau online

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu noul Coronavirus, Casa Județeană de Pensii Timiș anunță că înregistrarea cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se va realiza telefonic sau pe e-mail.

 

Operațiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se realizează, de ieri, 18 martie, telefonic sau pe e-mail, anunţă Casa Județeană de Pensii Timiș. Solicitanții au la dispoziție următoarele date de contact:

  1. Pentru cererile de deschidere a drepturilor de pensie națională: telefon: 0256/308.070, 0256/308.076, fax: 0256/308,082, e-mail: cjp-tm@pensiitimis.ro.
  2. Pentru cererile de deschidere a drepturilor de pensie internațională: telefon: 0256/308077, e-mail: timis.pi@cnpp.ro

Ulterior, persoanele vor fi anunțate telefonic sau pe e-mail pentru a se prezenta cu documentația, în original (cartea de muncă, adeverințele privind sporurile permanente și condițiile superioare de muncă și alte documente prevăzute de normele de aplicare a legii) și în copie (actele de stare civilă, carte de muncă etc.), necesară stabilirii drepturilor de pensie, documentație care va fi depusă în plic sigilat la sediul casei de pensii din raza de domiciliu.

Cererea și declarația pentru acordarea categoriei de pensie solicitată pot fi descărcate de pe site-ul Casei Județene de Pensii Timiș:  www.pensiitimis.ro, din rubrica „Formulare”.

În situația copiilor urmași care împlinesc vârsta de 16 și care nu pot face dovada continuării studiilor din cauza suspendării cursurilor școlare, transmit reprezentanţii Casei de Pensii, plata pensiei de urmaș se va face fără a fi necesară prezentarea acestei dovezi, urmând ca adeverința doveditoare să fie prezentată în termen de 30 de zile, de la data expirării stării de urgență.

Print Friendly, PDF & Email