Ceremonii şi retrageri cu torţe, de Ziua Eroilor, la Timişoara

Parada militaraGarnizoana Timişoara va sărbători Ziua Eroilor prin ceremonii militare şi religioase şi depuneri de coroane de flori.

În 21 mai, Ziua Eroilor, d e la ora 9, vor fi depuse coroane şi jerbe de flori la monumental ridicat pentru cinstirea eroilor căzuţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, situat în incinta Batalionului 32 Infanterie „Mircea”, de pe strada Chişodei nr. 125, se arată într-un comunicat remis redacţiei, din partea Garnizoanei Timişoara.

Activităţile continuă la Monumentul Crucificării, ridicat în memoria eroilor Revoluţiei din 1989, unde de la ora 12 va avea loc o ceremonie militar-religioasă şi vor fi depuse coroane de flori.

La ora 14, la Cimitirul Eroilor, din Calea Lipovei, vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, la monumentele eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, ale eroilor români, francezi, sârbi, germani şi sovietici, căzuţi la datorie pe teritoriul naţional, în Primul şi al Doilea Război Mondial.

Activităţile se încheie cu o Retragere cu torţe, care începe la ora 21.30, la Monumentul Eroilor Revoluţiei, din Calea Lipovei, şi continuă pe traseul Piaţa Mărăşti, strada Mărăşeşti, Piaţa Victoriei, Parcul Central, Monumentul Ostaşului Român, Catedrala Mitropolitană, Piaţa Victoriei, strada Alba Iulia şi Piaţa Libertăţii.

Print Friendly, PDF & Email