Cercetători ai Universității de Vest din Timișoara, premiați de Academia Română

Rezultatele activităților de cercetare științifică și publicațiile mai multor cadre universitare ale Universității de Vest din Timișoara au fost premiate de Academia Române.

 

În Aula Academiei Române, printre „premianții” Academiei s-au regăsit, al finalul acestui an, şi reprezentanți ai Universității de Vest din Timișoara, anunţă oficialii instituţiei.

Daniela Susan-Resiga, conferenţiar la Facultatea de Fizică, a primit Premiul „Traian Vuia”, din partea Secţiei de Ştiinţe Tehnice, pentru mai multe lucrări sub titlul Fluide nagnetoreologice nano-microstructurate.

Florina Maria Băcilă, conferenţiar la Facultății de Litere, Istorie si Teologie, Departamentul de Studii Românești, și Ana Neli Ianăș, lector la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Departamentul de Geografie, alături de autorii Florina Nica, Maria Vȃtcă, Gheorghe Popovici, Cosmin Sălășan, Caius Goșa, Dănilă Oberșterescu, Dacian Rancu și Daniel Alic, au primit Premiul „Ion Ionescu de la Brad“, din partea Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, pentru lucrarea Almăjul de ieri, de azi și de mâine.

Pompilie Crăciunescu, conferenţia la Facultatea  de Litere, Istorie şi Teologie, Departamentul de Studii Românești, Premiul „Lucian Blaga“, din partea Secţiei de Filologie şi Literatură, pentru lucrarea Teze & cărţi.

Alexandru-Lucian Onaca, lector la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Departamentul de Geografie, cu Premiul „Simion Mehedinţi“, din partea Secției de Științe Genomice, pentru lucrarea Procese și forme periglaciare din Carpații Meridionali. Abordare geomorfologică și geofizică.

Victor Eugen Ambruş, lector la Facultatea de Fizică, Departamentul de Fizică, cu Premiul „Constantin Miculescu”, din partea Secției de Științe Fizice, pentru mai multe lucriri sub titlul Studiul sistemelor mesoscopice în rotaţie.

Suntem onorați pentru această nouă plasare a cercetătorilor UVT în elita științei românești, iar faptul că, de această dată, confirmarea rezultatului provine din partea celui mai prestigios forum academic românesc, Academia Română, este pentru noi o recunoaștere extrordinară. Rezultatul ne îndeamnă să găsim și mai multe platforme de cercetare în care să ne implicăm, mai ales prin interdisciplinaritate și multidisciplinaritate, ca noi maniere de găsire a soluțiilor și creațiilor inovative, orientate spre societatea viitorului”, declară  rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email