Cercetare științifică de top la UVT, potrivit Round University Rank

Foto: Facebook UVT

Cele mai recente rezultate publicate de Round University Ranking, ediția 2020, conferă Universităţii de Vest din Timișoara cea mai bună clasare în Research Rank (sub-topul dedicat zonei cercetării) dintre universitățile românești participante la competiţie.

 

Prezenta ediție a rankingului include doar şase universități din România, Universitatea de Vest din Timişoara menținându-și poziția în zona intervalului 601-700, ocupând poziția 672 dintr-un total de 829 de universități ierarhizate, anunţă reprezentanţii UVT.

Clasificarea Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în patru categorii: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi şase domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Activitățile de cercetare fac diferența dintre universitățile de top și celelalte instituții de educație superioară. Toate țările și toate comunitățile cu standarde ridicate ale calității vieții își structurează planurile de dezvoltare pe un eco-sistem ce are în centrul său o rețea de nuclee ale dezvoltării reprezentate de universitățile de cercetare și educație. Sunt convins că prin indicatorii buni, certificați și de Round University Ranking, caracteristici pentru programele noastre de cercetare, UVT contribuie la avansul orașului și zonei noastre. Universitatea de Vest demonstrează că este un real catalizator al resurselor întregii regiuni și joacă un rol de driver al dezvoltării în centrul universitar timișorean”, remarcă rectorul UVT, prof. univ.Marilen Pirtea.

Prezenta ierarhizare, publicată începând din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice şi scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc, dar şi prin interpretarea studiilor privind reputaţia academică, precizează reprezentanţii UVT.

În această clasificare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente doar două universități din România, membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș-Bolyai”din Cluj-Napoca şi Universitatea din București.

Print Friendly, PDF & Email