Centrul de Excelenţă Timiş, pepinieră de campioni

210 premii şi menţiuni la Olimpiadele şcolare judeţene şi 65 de premii şi menţiuni, la Olimpiadele naţionale au obţinut, în ultimul an, elevii pregătiţi în Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş.

 

După zeci de ore în care elevii şi profesorii au muncit, în ultimul an, în Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş, la clasă, în laboratoare, în sălile de repetiţie, deşi nu au mai fost plătiţi din decembrie 2017, elevii pregătiţi de aceştia au obţinut 210 premii şi menţiuni la Olimpiadele şcolare judeţene. Iar la Olimpiadele naţionale, şi 65 de premii şi menţiuni, după cum urmează:

Limba română –  două premii I, un premiu II, două premii III şi 16 menţiuni;

Limbi clasice şi literatură universală – două premii speciale, un premiu I, un premiu II şi două mențiuni;

Matematică – două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz;

Franceză – trei premii speciale şi un premiu II;

Fizică – o medalie de bronz şi o mențiune;

Teatru – un premiu II şi 2 premii III;

Informatică – o medalie de aur şi şase medalii de bronz;

Muzică-Instrumente – şase premii I, un premiu II şi două premii III;

Geografie – două premii speciale şi o menţiune;

Chimie – o mențiune specială;

Biologie – un premiu I;

Coregrafie – un premiu II.

Trei dintre elevi s-au calificat în lotul lărgit şi vor reprezenta România la etapa  internațională. Este vorba despre Sergiu Ionuț Novac, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „C.Brediceanu”, din Lugoj”, calificat în lotul de matematică, Alexandru Băbălău, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „G.Moisil”, din Timișoara, în lotul de informatică, şi Silvia Alda, evelă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C.D.Loga”, din Timișoara, în lotul de biologie.

Conducerea şi profesorii centrului spun că îşi doresc ca aceste rezultate să contribuie la prestigiul învăţământului preuniversitar timişean, precum şi la prestigiul Timişoarei.

„Ne bucură totodată, deschiderea colaboratorilor noştri de la Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică şi Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, care ne-au susţinut cu programe de studiu, ne-au permis folosirea laboratoarelor cu cele mai performante dotări”, spune profesoara Gizela Fuioagă, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Timiş.

Print Friendly, PDF & Email