Centrul de arși, Urgențele, ATI şi Chirurgia, într-o singură clădire a Spitalului Judeţean

Un proiect comun al Consiliului Județean Timiș, Spitalului Județean Timişoara și Ministerului Sănătății vizează construcția unei clădiri ce va include noul Centru de arși, Secția ATI, Secţia Chirurgie şi Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Judeţean și reorganizarea fluxurilor medicale. Proiectul a primit finanțare de la Banca Mondială.

 

Consiliul Judeţean Timiș anunţă că a aprobat astăzi modificarea protocolului de colaborare cu Spitalul Județean de Urgenţă Timişoara și Ministerul Sănătății, asumându-și noi responsabilități în realizarea proiectului. Pe lângă faptul că pune la dispoziție terenul pe care urmează să fie construită clădirea, administraţia judeţeană va asigura și resursele financiare pentru realizarea documentațiilor.

Proiectul este derulat de Ministerul Sănătății, în calitate de agenție de implementare, banii, aproximativ 50 de milioane de euro, fiind asigurați de către Banca Mondială. În acest moment se lucrează la proiectul tehnic, necesar pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție. La final, noua clădire va fi transferată în proprietatea județului, CJ Timiş fiind beneficiarul final al acestei investiții.

Prin votul de astăzi am reușit să grăbim implementarea proiectului. Ne-am asumat chiar o mai mare responsabilitate față de ce s-a prevăzut inițial, pentru a-l putea avea finalizat cât mai curând. Vrem spitale ca afară și asta ne străduim să facem. Schimbăm la față Județeanul, proces pe care l-am început deja de câțiva ani. Ceea ce facem acolo vedem doar la marile spitale din Occident”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Separat de acest proiect, CJ Timiș reaminteşte că derulează alte două mari investiții cu fonduri europene la Spitalul Județean: construcţia unei noi maternităţi și extinderea, modernizarea și dotarea Unitatea de Primiri Urgențe, proiecte ce totalizează aproape 12 milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email