Centru pentru copii și părinți, construit din bani europeni, la Timișoara

Foto: Constantin Duma

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat astăzi un nou contract de finanțare pentru un proiect care vizează regenerarea fizică, economică și socială a cartierului Ronaț, prin construirea unui centru multifuncțional.

 

Investiția vine în sprijinul comunităţii marginalizate din Ronaţ. Proiectul, care face parte din Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 – prevede construirea, pe Calea Bogdăneștilor, a unui centru multifuncțional care să ofere trei tipuri de servicii sociale. Va fi un spațiu public unde se vor putea derula activități educative, culturale și recreative, socio-culturale, de tip centru de zi.

Va exista un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți și un centru de zi pentru consilierea și sprijinul părinților. Totodată, vor fi oferite şi servicii de asistență comunitară.

Centrul multifuncțional, construit în regim parter şi etaj, va avea o suprafață utilă de peste 750 de metri pătrați și va fi utilat cu toate dotările și echipamentele necesare. Proiectul prevede inclusiv amenajarea de spații verzi, amenajarea unui loc de joacă și a unui teren de sport, în suprafață de 2.350 metri pătrați.

Valoarea totală a investiției depăşeşte 5,7 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de peste 5,5 milioane de lei. Termenul de realizare este de 38 de luni.

Semnatarii contractului sunt primarul Timișoariei, Nicolae Robu, şi directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim. Investiția este rezultatul unui parteneriat format din Primăria Timișoara și Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email