Centru multifuncţional de tip servicii sociale, construit în Freidorf

Foto: ADR Vest

Un Centru multifuncţional de tip centru de zi, destinat copiilor aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi, unde vor fi oferite servicii de asistenţă comunitară, va fi construit, din fonduri europene, în zona Freidorf.

 

Primăria Municipiului Timişoara anunţă că a fost semnat contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul numit Regenerare fizică, economică şi socială a zonei marginalizate str. Polonă din cartierul Freidorf – Construire centru multifuncţional de tip servicii sociale fără cazare. De acest proiect vor beneficia 575 de persoane care trăiesc în cartierul Freidorf.

În cadrul Centrului multifuncţional vor fi oferite servicii sociale pentru copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi, precum şi servicii de asistenţă comunitară. Totodată, se doreşte asigurarea unor servicii sociale destinate zonei Freidorf, care să contribuie la combaterea excluziunii sociale.

Viitorul centru multifuncţional va fi amplasat pe str. Polonă nr. 17. Imobilul, construit în regim parter + un etaj, va avea o suprafaţă utilă de 447 mp. În jur vor fi amenajate o zonă verde şi un teren de joacă/sport pe o suprafaţă de 670,75 mp. Valoarea totală a proiectului este de aproape 4,4 milioane de lei, fără TVA, iar durata de implementare, de la semnarea contractului, este de 39 de luni.

Luna trecută, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat un contract de finanțare pentru construirea unui centru multifuncțional şi în cartierul Ronaţ.

 

Citeşte şi: Centru pentru copii și părinți, construit din bani europeni, la Timișoara

 

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro