Centru mobil de vaccinare, la Pădurea Verde

După ce a realizat sesiuni de informare în comunitățile defavorizate şi  spoturi de radio de încurajare a vaccinării în limbile minorităților naționale Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană a amenajat un centru mobil de vaccinare, la Pădurea Verde din Timișoara.

 

Format dintr-un ansamblu de trei corturi care asigurau circuitul necesar dintr-un centru de vaccinare – înregistrare/triaj, vaccinare și post vaccinare – centrul mobil de la Pădurea Verde a fost realizat cu ajutorul Prefecturii Timiș, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș și al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Vaccinarea a fost realizată de echipa Centrului Mobil de Vaccinare Iulius Mall, condusă de doctorul Ioana Maliță, echipă din care au făcut parte şi voluntari aduşi de asociația Logs şi medicii rezidenți Abdi Basset și Helo Faiz. Au fost vaccinate 50 de persoane, cu Pfizer BioNTech, şi au fost consiliate aproximativ 20 de persoane, de către voluntari de la Crucea Roșie care au oferit informații despre procesul de vaccinare, tipurile de vaccin, perioadele de imunizare și au asistat persoanele doritoare în realizarea programării în vederea vaccinării cu vaccinul dorit.

Mobilierul necesar efectuării actului de vaccinare a fost achiziționat din donațiile comunității rome din Timișoara.

Toate acţiunile Centrului de Resurse pentru Regenerare Urbană pentru încurajarea vaccinării împotriva covid au fost organizate în cadrul programului de sănătate „Centrul Mobil de Medicină Comunitară Banat”.

 

Print Friendly, PDF & Email