Centru medical modular de evaluare destinat pacienților covid, la Spitalul Județean din Timișoara

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara înființează un centru medical modular de evaluare destinat exclusiv pacienților infectați cu virusul SarsCov 2. Acest centru previne apariția formelor critice ale bolii infecțioase.

 

Spațiul total al centrului este de 40 metri pătrați, segmentat pe suprafața a trei containere noi, dispuse exterior clădirii spitalului, pe platforma din  apropierea intrării în Unitatea de Primiri Urgenţe, anunţă Spitalul Judeţean din Timişoara. Amenajarea distinctă a centrului este concepută pentru protejarea pacienților și personalului din întregul spital, astfel că activitatea medicală, atât de pe secții, cât și din ambulatoriu, se va desfașura nestingherită și la capacitate maximă. Zona modulară va fi demarcată cu inscripționări vizibile de la intrarea laterală spitalului, cea care duce către UPU.

Oficialii Spitalului Județean din Timișoara transmit că unitatea sanitară are în vedere supravegherea zonei și a întregii activități medicale și menținerea măsurilor de igienă ce se impun a fi aprobate de instituțiil abilitate iar procedurile ce vor fi aplicate urmăresc eliminarea riscului expunerii și transmiterii virusului.

Centrul de evaluare al Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara va funcționa exclusiv pentru pacienții confirmați covid19 prin teste de laborator RT-PCR și/ sau teste rapide antigen. SCJUT dispune de întreg echipamentul specific necesar activității medicale din Centru.

„În funcție de adresabilitate, putem asigura și evaluare pediatrică. Dispunem de suport medical de specialitate necesar protejării copiilor și suntem pregătiți pentru investigații clinice și pentru a indica tratamentul adecvat fiecărui pacient în parte”, declară managerul Spitalului Județean, medicul Sorin Barac.

Adresa Centrului de evaluare este în cadrul Spitalului Județean, pe bulevardul Liviu Rebreanu nr. 156,  lângă intrarea în Unitatea de Primir Urgenţe. Programul de funcționare este de luni până vinery, în interval orar 8-12. Personalul Centrului poate fi contactat şi telefonic, la numărul 0771 493 540, sau pe email, la adresa centruldeevaluare@hosptm.ro.

Print Friendly, PDF & Email