Centru de testare covid 19 deschis, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Sursă foto: Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

Începând de luni, 8 august, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara se va deschide un centru de testare a persoanelor cu simptomatologie Sars-CoV-2.

 

Centrul de testare covid va funcționa de luni până vineri, între orele 8 și 9. Testarea, care gratuită și nu necesită programare, este de tipul RT-PCR, iar rezultatul se va comunica, telefonic, în aceeași zi. Recoltarea probelor se va face într-una dintre construcțiile modulare amplasate în curtea spitalului.

Director medical Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, dr. Diana Manolescu, declară că decizia înființării acestui centru de testare a fost luată pe fondul creșterii numărului de cazuri de covid 19: „Din păcate, în fiecare zi, avem în jur de 400-500 de cazuri confirmate, în Timiș. Din fericire, însă, majoritatea sunt forme ușoare, care nu necesită internare. Astăzi, în spital sunt internați 29 de pacienți, dintre care patru în Secția de Terapie Intensivă. Aceștia au o formă severă de boală și luptăm împreună cu ei pentru a învinge acest virus”.

Măsurile de protecție, masca, spălatul cât mai des pe mâini, dar și testarea continuă trebuie să rămână principalii factori de reducere a răspândirii bolii, mai spune dr. Diana Manolescu. Într-o prima fază, conducerea spitalului a decis ca Centrul să fie deschis doar timp de o oră, dimineața, iar rezultatul să fie comunicat în cursul aceleiași zile. „Analiza probelor se va face în spital, și asta pentru că laboratorul nostru are un aparat RT-PCR de ultimă generație. În funcție de evoluția numărului de cazuri, dacă va fi necesar, vom crește programul de testare”, adaugă dr Diana Manolescu.

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara funcționează și un centru de evaluare a pacienților infectați cu Sars-CoV-2. Programul acestuia este de luni până vineri, între orele 13 și 17. Pentru evaluarea pacienților este însă necesară o programare telefonică la numărul 0759.063.388.

Print Friendly, PDF & Email