Celebrul coregraf maghiaro-francez Pal Frenak revine la Timişoara

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timişoara, anunţă că își continuă programul dedicat spectacolelor invitate cu o propunere îndrăzneață: spectacolul de dans contemporan To_R/ Pomană, în coregrafia lui Pál Frenák.

 

Spectacolul To_R/ Pomană, interpretat de trupa M Studio, din Sfântu Gheorghe, va fi jucat sâmbâtă, 3 februarie, de la 19, în Sala Mare a Teatrului Maghiar. Acesta explorează ritualurile funerare, o pomană imaginară unde totul e ascuns, dar în același timp vizibil, prezintă o rețea complexă a relaţiilor umane prin condiții trecute sub tăcere, undeva între lumea frenetică și realitatea dură. Spectacolul din 3 februarie este non-verbal și interzis publicului sub 16 ani, anunţă reprezentanţii Teatrului Maghiar,

Coregraful maghiar-francez Pál Frenák, recunoscut și premiat la nivel internațional, creează și locuiește la Budapesta și la Paris. În 1999 și-a înființat propria trupă de dans, care îmbină tehnici de dans clasice și moderne, creând un stil și limbaj unic. „Compania privată de dans Frenák a revoluționat scena dansului contemporan printr-un stil inedit și dinamic, cu o estetică sensibilă și un limbaj care depășește limitele expresivității verbale. Însă Frenák a continuat să colaboreze și cu alte trupe, din toată Europa. În producțiile sale, Frenák se inspiră deseori din limbajul semnelor, o experiență importantă din copilăria lui, părinții săi fiind surzi. Printre alte influențe culturale vizibile în coregrafiile create de-a lungul anilor se numără Pier Paolo Pasolini și Francis Bacon, precum și dansul japonez butoh”, transmit reprezentanţii Teatrului Maghiar Timişoara.

Trupa M Studio, din Sfântu Gheorghe, este printre puținele din România dedicate teatrului fizic, fiind invitată în fiecare an la Timișoara, de către Teatrul Maghiar de Stat să își prezinte cea mai recentă premieră. Cei șapte dansatori se află la prima colaborare cu coregraful Frenák Pál, iar premiera spectacolului To_R/ Pomană a avut loc în 22 noiembrie 2017, în cadrul festivalului Flow.

Biletele se pot achiziționa de luni până vineri, între orele 16 şi 19, de la casieria din str. Alba Iulia sau prin www.biletmaster.ro

Print Friendly, PDF & Email