La Timişoara, arta este scoasă în spaţii neconvenţionale

Expozitie pictura in strada TimisoaraFestivalul Artelor Timişorene, aflat anul acesta la prima ediţie, doreşte ca, pentru o săptamână, să reunească valorile culturale şi artistice ale Timişoarei şi să le aducă în spaţii neconvenţionale spre publicul larg. 

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că, din acest an, a decis organizarea Festivalului Artelor Timişorene: “Ne propunem ca, pe parcursul unei săptămâni întregi, artiştii Timişoarei în mod exclusiv –muzicieni de toate genurile, dansatori, actori şi alţi prestatori în teatru şi film, scriitori, pictori, sculptori, arhitecţi şi designer – să apară în faţa timişorenilor şi a vizitatorilor şi să-i încânte cu talentul lor”. Apariţiile vor avea loc atât în aer liber – în Piaţa Victoriei, pe str. Mărăşeşti, în Parcul Rozelor, în Parcul Botanic, în Parcul Copiilor, în Gradina de Vară, în sensul giratoriu din Piaţa Bălcescu, pe str. Regimentul 5 Vânători – cât şi în spaţii închise.

Festivalul Artelor Timişorene, aflat anul acesta la prima ediţie, doreşte ca, pentru o săptamână, să reunească valorile culturale şi artistice ale Timişoarei şi să le aducă în spaţii neconvenţionale spre publicul larg. 

Forme, experienţe, sentimente, provocări şi  participare, acestea sunt cuvintele care definesc Festivalul Artelor Timişorene, o încercare majoră de a înlesni accesul neîngrădit al timişorenilor către Cultură în spaţii neconvenţionale, în principal. Arta coboară în stradă cu adevărat, fără restricţii, acolo unde ne regăsim cu toţii”, spune, la rândul său, viceprimarul Dan Diaconu. Acesta anunţă că Primăria a pregătit un program dens, dar plin de culoare, un număr impresionant de parteneri, “practic o doză şoc de artă pură pregătitã pentru timişoreni de toate vârstele. Artele vizuale, artele spectacolului, muzica, dansul, moda, teatrul, filmul sunt cuvinte care se transformă în întâlniri magice între cei care se întreabă nu doar de ce trăiesc, ci şi cum trăiesc şi pentru ce trăiesc”, mai spune Dan Diaconu.

Programul Festivalului Artelor Timişorene poate fi vizualizat pe site-ul Primăriei Timişoara

Print Friendly, PDF & Email