Cele mai noi și mai relevante scurtmetraje ale momentului, proiectate la Timişoara

5 zile, peste 70 de scurtmetraje din întreaga lume, vor fi proiectate la Timişoara, în cadrul celei de-a 10-a ediții a Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României.

 

Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, este în al zecelea an de când aduce pe marile ecrane cele mai noi și mai relevante scurtmetraje ale momentului.

Timp de cinci zile (între 3 și 7 octombrie), timișorenii vor avea ocazia de să vadă peste 70 de scurtmetraje împărțite în opt secțiuni, cinci dintre ele fiind competiționale: o competiție internațională, una națională, o competiție dedicată filmelor experimentale (Videorama), animație și competiția de scurtmetraje dedicată filmelor pentru copii (Timikids).

Proiecțiile vor avea loc în Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, la Casa Artelor, la Sala Capitol a Filarmonicii Timișoara şi în Pieţele şi Sfântul Gheorghe.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc miercuri, 3 octombrie, la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara. Timishort se va deschide cu o comedie neagră din Macedonia, The Year of the Monkey/Anul maimuței, în regia lui Vladimir Blaževski. O satiră politică despre o prietenie ciudată dintre o maimuţă singuratică şi un paznic de grădină zoologică, care trăieşte într-o lume cu susul în jos, în tranziţie, după cum e ea văzută de un cimpanzeu care reuşeşte să evadeze.

Ca în fiecare an, Timishort a pregătit petreceri și evenimente alternative, iar ediția din acest an se bucură și de un special act din partea celor de la Silent Strike, în data de 6 octombrie, la Sala Capitol.

Programul integral și descrierea evenimentelor Timishort vor fi disponibile curând pe www.timishort.ro.

Juriul Timishort 2018 este compus din: Wafa’a Halawi, director Lebanese Film Festival Beirut, regizorul documentar Dalia Castell, din Israel, Milja Mikkola, curator Midnight FF Finlanda, şi regizorul Vladimir Blazevski, din Macedonia. Câștigătorul filmelor din secțiunea Timikids va fi decis de public.

Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent din Timișoara, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Timișoara, al Consiliului Județean Timiș și al Centrului Național al Cinematografiei.

Print Friendly, PDF & Email