Cel mai renumit acordeonist francez revine la Timișoara, cu o Fiesta Latina

Acordeonistul francez Pascal Contet va concerta, însoțit de orchestra Filarmonicii Banatul, la Sala Capitol. Programul va conține opt lucrări, dintre care şapte în primă audiție.

 

Pascal Contet se va afla pentru a doua oară la Timișoara, după ce anul tgrecut a fost invitatul Festivalului Intrada.

În acest an, concertul face parte din turneul său Fiesta latina care se va desfășura la Arad și Timișoara, la acest sfârșit de săptămână. La Timişoara, acordeonistul francez va concerta, însoțit de orchestra Filarmonicii Banatul, la Sala Capitol, vineri, 3 noiembrie, ora 19. Programul, dirijat de maestrul Gheorghe Costin, va conține opt lucrări, dintre care şapte în primă audiție. Concertul este organizat de Filarmonica Banatul în parteneriat cu Institutul Cultural Francez.

De mai bine de 20 de ani, Pascal Contet se dedică acordeonului, instrument căruia i-a conferit noblețe prin talentul său și pe care l-a impus în domenii diverse (muzică contemporană, jazz și chiar teatru). Începând din 1993, acesta constituie un nou repertoriu pentru acordeon, interpretând în priemieră concerte ale celor mai importanți compozitori contemporani, printre care Georges Aperghis, Claude Ballif, Luciano Berio, Bernard Cavanna, Peter Eötvös, Philippe Fénelon, Sofia Goubaïdoulina ori Bruno Mantovani, anunţă organizatorul evenimentului, Institutul Cultural Francez din Timişoara.

Ca solist, a cântat alături de orchestre celebre, precum Orchestra Natională a Operei din Paris, Orchestra Filarmonicii Radio France, Orchestra Elveției Romande sau Orchestra de Cameră de la Lausanne.

Biletele au fost puse în vânzare la casieria Filarmonicii Banatul, costul unui bilet fiind de 20 de lei şi 10 lei, tarif redus.

Print Friendly, PDF & Email