Cel mai nou film al lui Radu Muntean, „Întregalde”, proiectat la Timişoara în prezenţa regizorului

Radu Muntean. Sursă foto: Radio România Cultural

Întregalde, cel mai nou semnat de Radu Muntean, proiectat recent la Cannes, va putea fi văzut la Timișoara, din 6 august. Azi va avea loc avanpremiera filmului, în prezenţa regizorului.

 

Avanpremiera filmului va fi miercuri, 4 august, de la ora 19, la Cinema City din Iulius Mall, la această proiecţie publicul timişorean având ocazia să-l întâlnească pe Radu Muntean.

Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune, filmul Întregalde a avut premiera mondială anul acesta la Cannes, în cadrul Quinzaine des réalisateurs. “Radu Muntean ne conduce într-un tărâm jucăuș și caustic al satirei sociale, întrucât personajele sale se găsesc pe un teritoriu necunoscut, fără GPS și fără ghidajul clar al unui cod moral”, nota, după proiecţia de la Cannes, Screen Daily.

Filmul spune povestea a trei prieteni aflaţi într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil; ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Recent selecționat la Toronto, filmul îi are în distribuție pe Maria Popistaşu (care a mai jucat în filmele Marți, după Crăciun, Heidi, Otto Barbarul), Ilona Brezoianu (aflată în distribuţia Sieranevada şi Urma) şi Alex Bogdan (pe care publicul l-a mai văzut în Ana, mon amour, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc) alături de Luca Sabin, Toma Cuzin (Aferim! şi Comoara), Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.

Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu, iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.

Întregalde este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean cunoscut în țară dar și peste hotare pentru filmele Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010), Un etaj mai jos (2015) sau Alice T. (2018).

Întregalde este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions.  În România filmul este distribuit de Voodoo Films care gestionează și vânzările internaționale.

Print Friendly, PDF & Email