Cei mai buni elevi la Matematică din vestul ţării, premiaţi de Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Matematică și Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara a premiat elevii de liceu care au obținut premiul I la clasele IX – XII, la Olimpiada județeană de Matematică.

 

Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, din Timișoara, a găzduit, la finalul săptămânii trecute, Concursul interjudețean de matematică „Memorialul Traian Lalescu”, organizat de Universitatea de Vest din Timișoara.

La acest concurs, ajuns la cea de-a XXXII-a ediţie, participă elevi din clasele V-XII din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, clasaţi pe primele cinci locuri la Olimpiada județeană de Matematică.

La ediţia de anul acesta – coordonată de prof. Carmen Bociu, director al Liceului Teoretic “Grigore Moisil” și de prof. Zeno Blajovan, inspector școlar – au participat 153 de elevi şi 32 de cadre didactice în calitate de evaluatori.

Subiectele de concurs și baremele de corectare au fost realizate de cadre didactice ale Facultății de Matematică și Informatică. Echipa UVT implicată în derularea concursului a fost formată din profesorii Viorel Negru, Bogdan Sasu şi Adina Sasu, conferenţiarii Silviu Birăuaș, Ioan Cașu, Gheorghe Silberberg şi Răzvan Micu Tudoran și lectorii Aurelian Crăciunescu, Mihai Chiș, Raluca Mureșan şi Claudia Zaharia.

Prima ediție a Concursul interjudețean de matematică „Memorialul Traian Lalescu” – patronat de Facultatea de Matematică și Informatică a UVT– a avut loc în anul 1985, când au fost puse bazele unei competiții care să realizeze o etapă intermediară între faza județeană și cea națională a Olimpiadei de Matematică și care atrage, an de an, competitori valoroși, transmit oficialii UVT.

Facultatea de Matematică și Informatică i-a premiat pe elevii care au obținut premiul I la clasele IX – XII. În plus, acestora li se va recunoaște una dintre notele de admitere cu nota 10, la concursul de admitere de la Facultatea de Matematică și Informatică.

Print Friendly, PDF & Email