Ceau Cinema!, festival de buzunar

Ceau cinemaCâteva filme de scurtmetraj şi o comedie produsă de realizatori de filme din Karlsruhe vor fi proiectate în cadrul Festivalului de buzunar „Ceau, Cinema!“, care se desfăşoară în perioada 17 – 20 iulie, concomitent în Timişoara, la Casa Artelor, şi Gottlob.

 

Evenimentul cultural este organizat de Marele Ecran şi Pelicula Culturală şi susţinut de Vitas România, Centrul Cultural German Timişoara participând la festival în calitate de partener. În mai, proiectul „Das Deutschlandprojekt – oraşul Karlsruhe“ a fost lansat printr-un concert al formaţiei Le Grand Uff Zaque şi continuat în luna iunie cu un concert al pianistului Florian Steininger, din Karlsruhe.
„Ceau, Cinema! este un festival de buzunar, făcut cu bani de buzunar şi de voluntari, dar cu o selecţie de filme demnă de un festival consacrat: nouă, captivantă, de calitate. Scopul Ceau, Cinema! este să reîmprietenească timişorenii cu cinema-ul european. Prin proiecţiile în aer liber şi în spaţiile neconvenţionale de la Casa Artelor, vom demonstra că filmele europene şi româneşti sunt la fel de interesante ca şi producţiile hollywood-iene, dar o alternativă mai apropiată de sufletul nostru”, declară organizatorii.
La proiecţia unui dintre filme, comedia germană Kopfkino, în regia lui Serdar Dogan, în 19 iulie, de la ora 22, vor fi prezenţi trei dintre realizatorii filmelor de scurtmetraj, dr. Oliver Langewitz, Sven Eric Maier şi Willy Rollé, care vor participa la o discuţie cu publicul. Filmul prezintă povestea unui librar timid pe nume Tonio, care se îndrăgosteşte şi nu ştie cum să procedeze pentru a o cuceri pe fata de care se simte atras.
Programul complet al festivalului, ale cărui filme vor fi proiectate cu subtitrare în limba engleză, poate fi vizualizat pe www.ceaucinema.ro.
Biletele pentru festival pot fi achiziţionate la preţul de 15 lei / zi, din Librăriile Cărtureşti şi de la Cafeneaua Klapka.

Print Friendly, PDF & Email